yammi yammi....

Det er ingen hemlighet at jeg forguder jordbær.
Det er jo bare såååå godt.
Så i dag skal jeg vise dere noen herlige oppskrifter med akkurat min favoritt

enjoy

jordbaersandwich
8 skiver groft rugbrød
12 store jordbær
Rucolasalat
Sort sesam
100 g Philadelphia, neutral
½ tsk. stødt kanel (uden sukker)

Skyl jordbærrene og nip blomsten af. Skær dem i skiver på den lange led. 
Rist rugbrødsskiverne, evt. på grillpande og lad dem køle af.

Rør Philadelphia med kanel og smør et tykt lag på en skive rugbrød. 
Taglæg herefter de skiveskårede jordbær ovenpå, 
pynt med rucola og drys med lidt sort sesam. 
Afslut med en skive grillet rugbrød på toppen.

Del evt. sandwichen i 4 og sæt stykkerne på en bambuspind, 
det syntes børnene er sjovt.



Noen kombinasjoner høres helt ille ut, helt til første gang du smaker dem. 
Og så er du bare hekta. 
Det kan være du får det sånn med kombinasjonen tomat, jordbær, 
olivenolje, salt, pepper og italiensk ferskost. 
Høres ikke veldig godt ut, nei - kanskje? Men det er godt.
bruschettamedjordbrogricottalarge
INGREDIENSER for 4 personer:
4 Skiver  Landbrød
16  Klasetomater
16  Jordbær
1 Boks(er)  Ricotta
Olivenolje
Basilikum, frisk
Ruccola
Salt og pepper
1/2  Lime

BALSAMICOSIRUP:
2 dl  Sukker
1 dl  Balsamico-eddik

FRAMGANGSMÅTE:

Gni inn brødskivene med god olivenolje og rist i ovn på cirka 175 grader i om lag 15 minutter, 

til de er gylne og crispe.

Legg ruccolasalat på hver brødskive, del tomatene i båter og fordel på skivene, 

dryss over maldonsalt og god olivenolje og godt med basilikumblader.

Del jordbærene i to og legg på toppen, sammen med noen spiseskjeer ricotta til hver. 

Skvis over limesaft.

Ricottaen kan erstattet av annen fersk ost om ønskelig.

Skvett litt selvlaget (se under) eller ferdigkjøpt balsamicosirup over skiven og kvern 

over pepper og salt.


FRAMGANGSMÅTE BALSAMICOSIRUP :

Ha balsamico i en kasserolle og bring den nesten til kokepunktet.

Det er svært viktig at balsamicoeddiken ikke koker om en skal ha velsmakende sirup.

Hell så på sukkeret og la stå til sukkeret er helt løst opp.

Kan stå lenge i lufttett flaske eller boks i kjøleskap.

 

 

 

jordbaer250

 

 

Marineret jordbær

 

200 gr. jordbær

50 gr. sukker

1 stk. vanillestang

 

Skær jordbær i tern og tilsæt sukker og vanille. 

Hæld blandingen i et cocktailglas.

 

Jordbær coulis

150 gr. jordbær

50 gr. sukker

50 gr. vand

saft fra 1 citron

 

Bland jordbær sammen med vand, sukker og citron. 

Hæld blandingen over de marinerede jordbær, og stil glasset på køl.

 

Jordbær mousse

1/2 liter piskefløde fra Naturmælk

200 gr. jordbær

lidt basilikum

 

Fløden piskes og marmeladen vendes i sammen med hakket basilikum. 

Hæld moussen i cocktailglasset og servér desserten.

 

 

 

jord

 

Ingredienser
750 g jordbær
4 spsk. (6 g) Canderel strø
250 ml. youghurt
Saft af ½ citron
4 tsk. eller 8 blade husblas
¼ liter varmt vand

Tilberedning:
Opløs husblas pulver i varmt vand. Anvendes blade skal de udblødes i koldt vand i 5 min. 
og smeltes i vandbad. Lad det afkøle.
Rens jordbærrene og skær dem i stykker. 
Kom ca. 35 af jordbærrene i en blender med citronsaft og Canderel strø, 
og blend det til en puré. Pisk yoghurten i en skål til det er cremet. 
Vend jordbærpuréen og resten jordbærrene i, og hæld det hele i en form.
Stilles i køleskabet mindst 2 timer før servering. 

Retten er beregnet til 4 personer og indeholder pr. servering:
829 kJ/138 Kcal



pandekagejordbaercreme
Filled Crepes ? 12 pieces

Type: Desserts and pastry

Ingredients

Pancakes

4 eggs

100 g melted margarine (3.5 ounces)

25 g sugar (0.8 ounces)

65 g plain flour (2.3 ounces)

1 tsp. vanilla

350 ml milk (12.3 ounces/1.4 cup)

 

Zest of 2 lemons


Crème pâtissière

 

100 g strawberries (3.5 ounces) in 250 ml cream (9 fluid ounces/1 cup) 

35 g cornflour (1.25 ounces)

35 g plain flour (1.25 ounces)

5 egg yolks

300 g sugar (10.5 ounces)

1/4 tsp. vanilla

600 ml whole milk (21 ounces/2.4 cup)

Cream

Cocoa



Preparation

 

Mix all the pancake ingredients together,´firstly by hand and with a hand blender, 
then place the mixture in the refrigerator. 

Stir cornflour, flour and egg yolks together. Bring milk, vanilla and sugar to the boil, 
and add the flour mixture. Stir to a smooth, thick consistency over the heat, then leave to cool.

Heat crepe pan and cook pancakes until golden on both sides.

 

 

Fill each pancake with crème pâtissière and chopped strawberries, then fold like a spring roll. 
Cook until slightly crisp, adding a little extra fat or oil to the pan if required.

Serve pancake on a plate and top with a little whipped cream, as for Irish coffee, blended with a touch of cocoa. 
Garnish with a fresh mint leaf.




chokoladejordbaer

Chokoladekage med jordbær
(den rækker fint til 8 personer)

 


1½ dl sødmælk
150 g mørk chokolade
3 bl husblas
evt. 2 spsk Grand Marnier
(el. anden appelsinlikør)
500 g jorbær

 

 

1½ - 2 spsk sukker
1 spsk appelsinsaft
1 lagkagebund
evt. 1½ - 2 spsk Grand Marnier
3½ dl piskefløde
cacao til drys

 

 

Kog mælken op og bræk chokoladen i stykker. Rør den i mælken og pisk massen godt sammen, 
så du er sikker på, at chokoladen smelter. 
Opløs den udblødte husblas i den varme creme og tag gryden af. Pisk likøren i og lad cremen køle af. 
Rør med mellemrum i den.
Skyl jordbær, fjern haserne og halver bærrene. Skær de største i kvarte. 
Hæld dem i en skål og rør sukker og appelsinsaft i. Vend dem forsigtigt rundt og lad dem trække 15 - 20 minutter. 
Gem et par store jordbær, som du pynter toppen af kagen med.

 

Læg en lagkagebund på et rundt fad og sæt ringen fra en høj springform omkring den. 

Dryp evt. bunden med likør. Hæld ca. halvdelen af bærrene og al saften på bunden. 

Fordel jordbærstykkerne jævnt.

Når chokoladecremen er kølet af piskes fløden. Vend ca. en tredjedel af flødeskummet i cremen. 

Brug en gummiskraber. Vend chokoladeskummet i resten af flødeskummet. 

Du må ikke piske det, men skal vende det forsigtigt i.

 

Fordel ca. halvdelen af chokoladeskummet i formen på jordbærrene. 
Glat overfladen. Fordel nu den sidste halvdel af jordbærrene ovenpå cremen. 
Fordel dem jævnt og tag den sidste halvdel af chokoladecremen og fordel på toppen. 
Glad overfladen med din gummiskraber.
Sæt kagen i køleskabet mindst 2 timer. Når den er klar til servering, 
kan den drysses let med flormelis eller pyntes, helt som du har lyst?

 

 
 

 

 

 

  • 21.01.2009 kl.13:49 i Deilige oppskrifter av deilig mat
  • Én stykk fotspor
  • Permalenke
Image and video hosting by TinyPic

Én stykk fotspor

Victoria

21.01.2009 kl.14:27

Så mange fine oppskrifter!Takk for at du deler:-)

Gi meg din kommentar

fru Lyng

fru Lyng

40, Hamar

------------------------------------ besøkende leser nå min blogg
------------------------------------ Jeg er ei dame med sterke meninger. Og jeg står for de!! Stort sett smilende og blid, men kan knurre! Jeg er gift med verdens herligste mann, og vi har to herlige barn, Go`gutten Leo Alexander, og go`jenta Emma Victoria. Blogger om det jeg finner interessant og som opptar meg..så det blir mye interiør, hus og hage...samt mine gull og mitt liv. En blogg for venner og familie. Men syns det er veldig kos at du stikker innom. Lurer du på noe...send meg en mail frulyng@me.com

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Arkiv

hits