Føler du deg trygg på sykehuset??

En leser stadig vekk om tilfeller om feildiagnosering som ender med døden.
Og jeg syns det er tragisk at en ikke lenger skal kunne føle seg trygg når en blir tatt hånd om av leger.
Hvorfor har det blitt så mye av dette?
Er det pengene som styrer oss til å spare....tenke anderledes??
I såfall begynner det bli skummelt, om sykehusene begynner å tenke sparing fremfor å sjekke pasientene bedre.
Husk det kjære leger.....at dere har vel valgt dette yrket fordi dere liker å hjelpe andre????
Ikke for pengenes skyld??Mann døde etter feildiagnose
27.04.2009 kl. 23:13 Kilde: © NTB

Fylkeslege Kristian Hagestad i Vest-Agder retter kraftig kritikk mot Sørlandet sykehus som sendte en 76 år gammel mann hjem fra sykehuset med diagnosen omgangssyke. Dagen etter ble mannen funnet død i sitt hjem.

Det var i oktober i fjor at en 76 år gammel mann ble innlagt på Sørlandet sykehus i Kristiansand med magesmerter. Etter utredning og tilsyn fra flere leger konkluderte man raskt med akutt omgangssyke. Pasienten ble deretter skrevet ut fra sykehuset og sendt hjem. Dagen etter ble han funnet død.

- Dette er en veldig alvorlig sak. Her har sykehuset for tidlig hoppet på en banal og uskyldig diagnose, uten å vurdere mer alvorlige tilstander. Ved riktig diagnose kunne pasienten fått en reell sjanse til å leve, men det fikk han ikke, sier fylkeslege Kristian Hagestad til Fædrelandsvennen.

Obduksjonsrapporten konkluderte med at mannen døde av en blødende utposing på hovedpulsåren i buken. Helsetilsynet ble varslet om dødsfallet av politiet, og startet deretter en gransking. Her ble det avdekket flere grove svikt ved sykehusets rutiner.

Sykehusdirektør Jan Roger Olsen legger seg flat for kritikken.

- Dette er en svært alvorlig sak, sier Olsen som opplyser om at sykehuset har satt i gang en detaljert gjennomgang med alle personer som var involvert i saken.
  • 28.04.2009 kl.09:03 i Nyheter
  • 2 søte fotspor
  • Permalenke
Image and video hosting by TinyPic

2 søte fotspor

watchmoose

28.04.2009 kl.11:55

Jeg føler meg ikke trygg noen steder. Jo, kanskje i ruta mi?

Marilyn

28.04.2009 kl.16:50

Kan ikke akkurat si at jeg har vært så mange ganger på sykehus, men kan dog si at jeg ikke føler meg helt 100 % trygg når jeg er hos psykologen.. men nå har det seg slik at jeg har fått en sikker diagnose og da, som jeg selv er fullstendig klar over og da gjør det ting lettere... men samtidig skremmer slike skrekkhistorier meg.. er nesten så man kvier seg å søke hjelp om man har mistanke om at noe er galt med en.. heldigvis skjer det sjelden!jeg skal til polen for å studere medisin om to år (om alt går etter planen og jeg blir fri fra dette bulimihelvettet), og jeg velger denne retning fordi jeg vil hjelpe folk - ikke pga status. Det er det siste jeg tenker på for å være ærlig. Jeg vil utrette noe bra for noen, jeg vil bety noe for noen, og forebygge sykdom, vedlikeholde en god helse samt ikke minst helbrede syke! Jeg vil ha en jobb der jeg føler at jeg har gjort noe viktig for noen, å kunne gå hjem fra jobb med det på samvittigheten. Skulle ønske jeg kunne flyttet til Polen i morgen og påbegynt medisinstudiene med en gang, men slik er det dessverre ikke... må bli friskmeldt først.Aff...ble en lang kommentar dette... det var alt jeg har å si.Ha en fortreffelig dag! :-)

Gi meg din kommentar

fru Lyng

fru Lyng

40, Hamar

------------------------------------ besøkende leser nå min blogg
------------------------------------ Jeg er ei dame med sterke meninger. Og jeg står for de!! Stort sett smilende og blid, men kan knurre! Jeg er gift med verdens herligste mann, og vi har to herlige barn, Go`gutten Leo Alexander, og go`jenta Emma Victoria. Blogger om det jeg finner interessant og som opptar meg..så det blir mye interiør, hus og hage...samt mine gull og mitt liv. En blogg for venner og familie. Men syns det er veldig kos at du stikker innom. Lurer du på noe...send meg en mail frulyng@me.com

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Arkiv

hits