Hvor lenge?

Myggen elsker meg. ja rett og slett. 

Var ute og vannet blomstene for kvelden, og fikk nesten 10 myggstikk.
Og de skal stikke meg på de vondeste stedene. På tær, fingre, men jada...ellers smaker hele fruLyng godt.
Og fruLyng klør og klør. Det blir stooooore hovne røde merker. Og de stopper ikke å klø heller.
Jeg våkner til og med om natten av at stikkene klør. 

myggstikk
Men det jeg lurer på er.....

HVOR LENGE SKAL DISSE STIKKENE KLØ???
STOPPER DET ALDRI??

fant dette om myggstikk;
Myggstikk høyrer til sommarplagene våre. Og er vi blant dei uheldige som har ei hud som myggen er glad i og som hovnar lett opp, kan plagene forsure den fine sommarkvelden. 

Store reaksjonar etter myggstikk har ingenting med allergi å gjere. Men nokre har ei hud som er meir følsam enn hos andre for dei kjemiske stoffa som er i myggstikket. Det viktigste stoffet i myggstikket er histamin, som også er ein viktig del av den allergiske reaksjonen. Derfor liknar eit myggstikk på ein allergisk reaksjon. Dette stoffet får huda til å bli raud, kløande og opphovna.

Det finst mange gode kjerringråd for å dempe reaksjonen på myggstikket. Eitt råd er å legge på eit omslag med svakt eddikvatn. Det er også fornuftig å klore myggstikka minst muleg, men det rådet er lettare sagt enn gjort. Apoteka har gode, forebyggande middel mot insektstikk til å smørje på huda. Desse er reseptfrie. 

Det finst også nyttige reseptpliktige legemiddel. Dei allergidempande midla som vi kallar antihistamin - f.eks. Clarityn og Zyrtec - dempar verknaden av histamin slik at reaksjonen vert svakare. Dei gamle antihistamina - som Fenamin, Polaramin og Tavegyl - gir litt søvnighet og kan derfor vere å foretrekke om kvelden og natta. Du kan lese meir om antihistaminar og myggstikk her.

Desse medikamenta hjelper berre mot heilt ferske myggstikk, og kan derfor med fordel brukast regelmessig kvar dag eller kveld i periodar med mykje mygg. Dei har ingen verknad når stikka er blitt ein del timar eller nokre dagar gamle. Dersom ein vil dempe eit gammalt myggstikk, er det berre hydrocortisonsalve som hjelper. 

Lykke til!


ka dokker trur???

frulyng


  • 25.06.2009 kl.22:19 i Skriverier
  • 3 søte fotspor
  • Permalenke
Image and video hosting by TinyPic

3 søte fotspor

Linn Elisabeth

25.06.2009 kl.22:29

OJ! Myggen elsker meg og, men når du hovner opp så mye som det har du blitt allergisk. Sikkert pga hormonene og graviditeten. Kan du ta Syrtec når du er gravid? Det hjelper iallefall.Sender deg en stooor klem!

Yong

25.06.2009 kl.22:57

Jeg reagerer også ganske kraftig på myggstikk :( Har litt forskjellig pollenallergier også og fikk beskjed om at jeg kunne ta Zyrtec da jeg var gravid, men at jeg burde prøve å unngå det, så langt det var mulig. Når det gjelder kløen er sink et godt råd :-) Og det er noe de aller fleste med bleie-barn har - veldig praktisk og det funker! :-))

♥MARIA M

25.06.2009 kl.22:59

oi, det så vondt og kløende ut! Jeg er halvspist av mygg jeg også..

Gi meg din kommentar

fru Lyng

fru Lyng

40, Hamar

------------------------------------ besøkende leser nå min blogg
------------------------------------ Jeg er ei dame med sterke meninger. Og jeg står for de!! Stort sett smilende og blid, men kan knurre! Jeg er gift med verdens herligste mann, og vi har to herlige barn, Go`gutten Leo Alexander, og go`jenta Emma Victoria. Blogger om det jeg finner interessant og som opptar meg..så det blir mye interiør, hus og hage...samt mine gull og mitt liv. En blogg for venner og familie. Men syns det er veldig kos at du stikker innom. Lurer du på noe...send meg en mail frulyng@me.com

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Arkiv

hits