Regnbueis pyntet med friske jordbær

Fant denne herligheten på en dansk side....www.magasinetmad.dk/.../ 2008_04_Regnbueis.aspx

star votes

Regnbueis med jordbær, vanilje og chokolade

 

Tid: 25 minutter.
Frysetid: Mindst 4 timer.
Antal personer: 8-10

Med udgangspunkt i én vaniljeiscreme kan du blande tre slags is i hver sin farve. Frys isen i en springform på 24-26 cm i diameter.

Vaniljeis:
? 1 stang vanilje
? 10 æggeblommer, pasteuriserede
? 150 g sukker
? ¾ l piskefløde

Til jordbærisen:
? 300 g jordbær
? 100 g sukker

Til chokoladeisen:
? 100 g mørk chokolade

Pynt:
? jordbær
? frisk mynte

1. Jordbæris:
Rens og nip jordbærrene. Blend dem med sukkeret til en jævn puré. 

2. Chokoladeis:
Smelt chokoladen over vandbad: Placer en varmefast skål over en gryde med kogende vand i bunden. Bræk chokoladen i mindre stykker, og lad den smelte i skålen. Undgå, at der kommer vand eller damp i chokoladen.

3. Vaniljeis:
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk æggeblommer og vaniljekorn med sukkeret i en stor skål, til du får en hvid og luftig masse. Pisk fløden til blødt flødeskum i en anden skål, og vend det forsigtigt med æggemassen.

4. Chokoladeis, fortsat:
Vend ca. ⅓ af vaniljeiscremen med den stadig varme, smeltede chokolade. Gør det forsigtigt, så du ikke slår al luften ud af iscremen ? men lad det samtidig gå lidt hurtigt, så chokoladen ikke når at stivne og klumpe. Hæld chokoladecremen i bunden af springformen.

5. Fordel forsigtigt halvdelen af den resterende vaniljeiscreme oven på chokoladeiscremen, og stil springformen med de 2 slags is i fryseren.

6. Jordbæris, fortsat:
Vend resten af vaniljeiscremen med jordbærpureen, og stil den på køl. Så snart vaniljeiscremen i fryseren er stivnet en lille smule i overfladen, kan du fordele jordbæriscremen øverst i formen (jordbæriscremen er tungere end vaniljeiscremen og vil derfor synke nedad, hvis ikke vaniljeiscremen har fået lov at fryse lidt ind først). Stil springformen tilbage i fryseren i mindst 4 timer, til iskagen er gennemfrossen. Tag iskagen ud af fryseren en halv time før servering. Pynt den med jordbær og mynte.



  • 31.07.2009 kl.17:53 i Deilige kaker og desserter
  • Én stykk fotspor
  • Permalenke
Image and video hosting by TinyPic

Én stykk fotspor

whitepeach

31.07.2009 kl.17:54

nam, det så utrolig godt ut!

Gi meg din kommentar

fru Lyng

fru Lyng

40, Hamar

------------------------------------ besøkende leser nå min blogg
------------------------------------ Jeg er ei dame med sterke meninger. Og jeg står for de!! Stort sett smilende og blid, men kan knurre! Jeg er gift med verdens herligste mann, og vi har to herlige barn, Go`gutten Leo Alexander, og go`jenta Emma Victoria. Blogger om det jeg finner interessant og som opptar meg..så det blir mye interiør, hus og hage...samt mine gull og mitt liv. En blogg for venner og familie. Men syns det er veldig kos at du stikker innom. Lurer du på noe...send meg en mail frulyng@me.com

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Arkiv

hits