hmmm....interessant..

ja...iallefall for en som er opptatt av interiør.
Fant her et interessant innlegg jeg vil dele med dere... 

aahlens

Er du en av dem som blir irritert over hvor mye mer nordmenn må betale når du ser prislapper som opplyser om hva ulike produkter koster i norske, svenske og danske kroner? 

Den danske prisen er alltid lavest, men det er ikke så rart, siden den danske kronen er verdt langt mer enn den norske. Men ser man på norske og svenske priser, er det motsatt. Den svenske prisen kronen er verdt minst, men prisen er ikke høyere enn den norske - den er lavere

I Norge betaler man ikke bare mer enn i Sverige fordi kronen er verdt mer - vi betaler også en høyere pris. Det ser kanskje ikke mye ut dersom man ser på enkeltprodukter, men forskjellen er ikke ubetydelig. For eksempel, koster en lyslykt 169 svenske kroner, og 189 norske. 

Ny og lavere pris fra Åhlens. (Foto: DinSide)
Omregnet til norske kroner tilsvarer den svenske prisen ikke mer enn 137 norske kroner. Men dersom man tar hensyn til valutaforskjellene koster samme produkt 52 kroner, eller mer enn prosent mindre i Sverige enn i Norge.

Svenske priser

Åhléns gjør dette til et salgspoeng, og har innført svenske priser. Fra nå av betaler du det som står oppført som svensk pris. Det er bare et lite men. Du betaler fortsatt med norske kroner - så like lite som svenskene betaler vi altså ikke. 

Dersom du ønsker å kjøpe lykten fra eksempelet over, betaler du altså 169 norske kroner, ikke 189. Men heller ikke 137. Du betaler fortsatt 32 kroner, eller nesten tyve prosent mer enn du ville ha gjort dersom du kjøpte den i Sverige - med svenske kroner. 

Så enn så lenge, lønner det seg fortsatt å handle på Åhléns i Sverige - dersom du uansett er der. 

Har du ennå ikke fulgt vårt råd og handlet i Sverige? Valutaen er rekordlav, så her er det mye å spare om du likevel skal handle.


Hva mener du??


  • 22.10.2009 kl.10:28 i Skriverier
  • 8 søte fotspor
  • Permalenke
Image and video hosting by TinyPic

8 søte fotspor

Linn Elisabeth

22.10.2009 kl.10:32

Bra tips :)

Håper du har det fint, nå nærmer det seg jo virkelig!!! Blir kjekt å høre hvordan det går etter at tulla er kommet til verden!

Stor kos :)
Jeg syns det er helt uhørt at visse mennesker (les div politikere) KLAGER på at nordmen handler hos Søte Bror, når det er en så vesentlig forskjell på prisen. Det er NORMALT å handle i Sverige, når man får 70% MER for pengene der. Hurra for harryhandel :-)

Elise

22.10.2009 kl.14:16

SV: Jeg tror ikke jeg blir og ta den, jeg er såpass langt på vei nå at om jeg blir syk om 1 måned så vil babyen overleve om den blir født om en måned. hadde jeg vært i uke 15 rundt der så hadde jeg nok vært mer urolig.

Men men.. skal snakke litt med legen min og tror jeg. denne vaksinen er helt ny, og før så var det FYFY å sette vaksine på gravide, det skulle IKKE gjøres, men nå plutselig blir det anbefalt med en ny en?..

22.10.2009 kl.18:38

Jeg synes vi skal slutte å klage når vi bor i verdens rikeste land. Vi har råd til å betale, vi tjener bra, bensinen og strømmen er billigere i Norge enn i maaaange andre land i forhold til inntekten. Men vi skal bare ha og ha, mer og mer. D er altfor mange som syter og klager i Norge. Hjelp, snart blir vi FRP-ere hele gjengen, kun selvopptatte, griske, mistenksomme, ugjestmilde, klagesutresytete osv mennesker igjen i dette landet! Er d virkelig slik vi vil ha d??? *GRØSS*

fruLyng

22.10.2009 kl.20:28

Men hvorfor skal vi betale så himla mye mer for ting enn andre?

Ikke alle har like god råd, selv om norge er et rikt land.

Og hvorfor skal staten utnytte oss så innmari i slike tilfeller??

Syns du det er riktig??

De tar da jammen meg nok fra oss ellers.

De tar jo tross alt halvparten av hva du tjener hver måned i skatter og avgifter.

Og joda. Vi har det bra. Men når det kommer til stykke, og en trenger feks helse hjelp, økonomisk hjelp osv....da svikter det uansett kronarser norge har.

Nybakt mamma til lille William

22.10.2009 kl.20:53

SV: Hei :)

vi har det kjempe fint. stortrives som mamma, selv om poden ikke sover så mye på natta. men skal prøve å gå over til flaske for å se om han vil sove litt mer da. Føler ikke at han får i seg nok mat under amminga for han sovner bare :p

Du burde absolutt prøve den. jeg kan ikke fordra yoghurt, er så bløtt og ekkelt, men denne smaker mer som mousse (staves det sånn?) og er drit god :) MÅ prøves!!
SV; tusen takk for fine tips,

Guro

26.10.2009 kl.09:01

Prisen er lavere i Sverige rett og slett fordi svenskene har mye mindre å rutte med enn vi nordmenn. Det er ikke uten grunn at Norge er oversvømt av svensker som kommer hit og jobber, de tjener mye mer her enn de gjør i Sverige. Når jeg feks er på kurs i Oslo/gardermoen skal jeg være heldig om jeg treffer en norsk ansatt på hotellet. De som bor nær svenskegrensen er selvfølgelig heldig som kan dra over å handle til svenske priser, men jeg føler meg ikke veldig urettferdig behandlet fordi jeg ikke kan det :)

Gi meg din kommentar

fru Lyng

fru Lyng

40, Hamar

------------------------------------ besøkende leser nå min blogg
------------------------------------ Jeg er ei dame med sterke meninger. Og jeg står for de!! Stort sett smilende og blid, men kan knurre! Jeg er gift med verdens herligste mann, og vi har to herlige barn, Go`gutten Leo Alexander, og go`jenta Emma Victoria. Blogger om det jeg finner interessant og som opptar meg..så det blir mye interiør, hus og hage...samt mine gull og mitt liv. En blogg for venner og familie. Men syns det er veldig kos at du stikker innom. Lurer du på noe...send meg en mail frulyng@me.com

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Arkiv

hits