Oreokake

Ja det var denne oreokaken da...
...skulle jeg laget en slik til dåpen?
Og hva om en bytter ut oreokjeksen med cookies?
Hmmm....

Uansett..her er en oppskrift til dere;)

Oreokake

Her kommer en oppdatert versjon av den utrolig populære Oreokake

ingvild_telle_oreokake

VIKTIG: Erfaringsmessig så blir Oreokaken best om du lar den stå i køleskapet over natten. 

Planlegg derfor å lage den dagen før den skal serveres!

Du trenger:

450 g Oreokjeks

100 g smeltet usaltet smør

1 pk Philadelphia

2,5 dl melis

2 dl kremfløte

2 spiseskje sukker

1 pose Freia sjokolade mousse (70% sjokolade)

3 dl melk

Gjør slik:

Knus oreokakene i en pose. Legg tilside ca 1/4 av de knuste oreokakene til senere. 

Resten legger du i bunnen av kakebunnen og heller over 100 g smeltet smør. 

Trykk gjerne kakemassen ned i kakebunnen for å få en fastere kakebunn.

Miks Philadelphia-osten med 2.5 dl melis til en luftig blanding. 

Miks så 1 dl av fløten med 1 ss sukker til en luftig og fin krem. 

Bland så forsiktig fløtekremen og Philadelhipa-kremen med en slikkepott. 

Hell dette over kakebunnen og smør utover. 

Strø over med halvparten av de knuste oreokakene du la til side. 

Dette skal stå i køleskapet i ca. 30 min.

Miks så sjokolademousen med 3dl melk til en luftig blanding (følg bruksanvisning på pakken). 

Hell så over kaken. 

Dryss så de siste oreokakebitene du la til side. 

Sett i køleskapet i ca 1 time.

Til slutt mikser du den siste 1dl med fløte med 1 ss sukker til en flott og porøs krem. 

Dette er siste laget på kaken. 

Pynt etter fantasiens ønsker!

Kaken bør stå i kjøleskapet minst 3-5 timer etter dette. 

Men som sagt, etter min erfaring blir det enda bedre om du lar den stå over natten.

Lykke til!

Her får dere kakeoppskriften med bilder!!!!

ingvild_telle_oreokake2

Knus oreokakene i en pose.

ingvild_telle_oreokake3

Legg tilside ca 1/4 av de knuste oreokakene til senere. 

Resten legger du i bunnen av kakebunnen. 

LEGG MERKE TIL at jeg her lager kakebunnen direkte på et glassfat og bruker kun kantene på kakeformen til å holde kaken sammen. Smart!

ingvild_telle_oreokake4

Hell over 100 g smeltet usaltet smør. Trykk gjerne kakemassen ned i kakebunnen for å få en fastere kakebunn. 

Hvis du ønsker en kakebunn uten klumper kan du kjøre massen i en kjøkkenmaskin sammen med det 

smeltede smøret. Da får du en jevn blanding.

Ingvild_telle_oreokake13

Miks Philadelphia-osten med 2.5 dl melis til en luftig blanding. 

Miks så 1 dl av fløten med 1 ss sukker til en luftig og fin krem. 

Bland så forsiktig fløtekremen og Philadelhipa-kremen med en slikkepott. 

Hell dette over kakebunnen og smør utover.

ingvild_telle_oreokake9

Strø over med halvparten av de knuste oreokakene du la til side. Dette skal stå i køleskapet i ca. 30 min.

ingvild_telle_oreokake10

Miks så sjokolademousen med 3dl melk til en luftig blanding (følg bruksanvisning på pakken).

ingvild_telle_oreokake11

Hell over kaken!

ingvild_telle_oreokake12

Dryss så de siste oreokakebitene du la til side. Sett i køleskapet i ca 1 time.

IMG_2670

Til slutt mikser du den siste 1dl med fløte med 1 ss sukker til en flott og porøs krem. 

Dette er siste laget på kaken. 

Pynt etter fantasiens ønsker! 

Kaken bør stå i kjøleskapet minst 3-5 timer etter dette. 

Men som sagt, etter min erfaring blir det enda bedre om du lar den stå over natten.

 

 



kilde;ingvildtelle.com

  • 04.03.2010 kl.23:17 i Deilige kaker og desserter
  • 37 søte fotspor
  • Permalenke
Image and video hosting by TinyPic

37 søte fotspor

Tante Jul

04.03.2010 kl.23:23

*sukk*... Jeg sitter her og sikler for meg selv.

englemammaogalenemor

04.03.2010 kl.23:40

JA TAKK :)

*Isabella*

05.03.2010 kl.07:59

Himmelsk!

Marte

05.03.2010 kl.10:19

Jeg går opp 1 kg bare jeg ser på kaken :-P Nammm

Ingvill

05.03.2010 kl.14:09

Dette er en kjempegod og/men mektig kake.

Går også an å lage den med den nye kjeksen Dots.

Nybakt mamma til lille William

05.03.2010 kl.20:28

Jeg liker ikke oreokjeks, men denne så himmelsk ut *SIKLE*

fru Lyng

05.03.2010 kl.22:02

Nybakt mamma til lille William:

ikke jeg heller. Derfor jeg lurer på disse sjokolade cookiesene

iselin

05.03.2010 kl.23:34

Veldig god kake. Har laget denne mange ganger selv. Men jeg syns det ser penere ut å ostekremen og mossen i to lag hver, altså bunn- ostekrem- mousse- ostekrem- mousse og krem. Da får den 6 lag som en amrikanske oreocake "skal" ha. Hehe. Bruker ikke mere krem- mousse altså, bare legger i flere tynnere lag. Mest for looken sin skyld.

Ingvild Telle

12.03.2010 kl.19:47

Den er så goooood!

fru Lyng

12.03.2010 kl.22:37

Ingvild Telle:

Jeg har laget den i dag, så i morgen blir det min første smak av en oreokake;)

Så får vi se da.

Var iallefall veldig enkelt å lage.

Ma10lde

01.06.2010 kl.20:39

Ja, dette må prøves!!

karine

28.12.2010 kl.16:55

hvor stor er kakeforma du brukte?

fru Lyng

28.12.2010 kl.17:41

karine:

tja si det. Jeg brukte bare den jeg hadde. En slik form med fat under....trur den er litt mindre enn den "vanlige" str.

Adriana

24.02.2011 kl.21:18

Dette er en kjempegod kake!!!!!!!!! Har blitt familien´s favoritt! Tussen takk for oppskriften! :o)

fru Lyng

24.02.2011 kl.21:29

Adriana:

jammen så koselig da...Og ja. Den er himmelsk god.

Så nyt kaken...med og uten familien..hihi

Anna :)

13.03.2011 kl.12:56

wow, utrolig fin kake. tusen takk for oppskriften:)

Jeg prøvde å lage meg en oreokake igår kveld, men den ble skikkelig bløt og myk idag? Har jeg gjort noe galt?

fru Lyng

13.03.2011 kl.13:31

Anna:

Har du latt den stå kaldt?

monica

15.04.2011 kl.14:35

bruker den hver gang i barneselskapene her hjemme!

fru Lyng

15.04.2011 kl.14:35

monica:

mmm...ja den er kjempe god!!

Faller nok i smak tenker jeg;)

cecilie

13.06.2011 kl.11:29

En fantastisk god kake som er blitt barnas favoritt.

Har hatt den til jul,konfirmasjon,bursdager,påske.Det er tomt på fatet før man får tenkt seg om.Anbefales på det sterkeste!

Kirsti

15.06.2011 kl.21:27

Laget kaka til min sønns konfirmasjon. Kan trygt si at kaka gikk ned på høykant, jeg rakk ikke smake før den var borte! Skal gjenta suksessen en dag og håper jeg får smake denne gang:)

fru Lyng

15.06.2011 kl.22:50

Kirsti:

hehehehe...ja det er slik det blir når en baker oreo kake. Den forsvinner før du nesten rekker å fjerne lokket..hehe

Du får bake en til deg selv da vettu. En lite lørdagsoreo...

Lykke til;)

herr Gran

20.08.2011 kl.12:53

Søkte på "oreokake" fant den her, så nå blir det "lørdagsoreo" til kvelds, om vi klarer å ha den i kjøleskapet så lenge! Flott blog, men på min pc er skrifttypen du bruker litt uklar :-)

fru Lyng

20.08.2011 kl.19:07

herr Gran:

ja det spørs om den varer så lenge. For denne er GOD!!

Gjør den det?? Hmm..må kanskje forandre den da..

Takk for tips og tak for besøk;)

Janne

Heidi

05.09.2011 kl.11:23

Jeg laget Oreokake for første gang i helgen etter denne oppskriften. Veldig kjekt med trinn for trinn-bilder :)

Kaken ble helt fantastisk god! :) Takker så mye for oppskriften.

fru Lyng

05.09.2011 kl.12:06

Heidi:

Ja den er farlig god. Og egentlig ganske så enkel...

Bare hyggelig;)

Sjarmtroll-Unni

25.10.2011 kl.19:21

Hei!

Tusen takk for oppskriften! Søkte på Oreokake og fant din herlige side. Kaken står nå klar i kjøleskapet til morgendagen som er min kjæres bursdag. Jeg har smugsmakt innimellom og vet at den må smake himmelsk :-P

Gleder meg til i morgen!

Blogghilsen

Unni

Sjarmtroll-Unni

25.10.2011 kl.19:22

Og ja! Jeg glemte å si at jeg brukte 3 dl krem. Måtte ha 2 dl til den siste finishen på toppen. 1 var for lite ;-)

liv eggen rønning

27.10.2011 kl.20:47

Kjempefin måte du har lagt ut oppskriften på oreokaka på ,nytter ikke å feile her,takk og fortsett å legge ut gode oppskrifter her du :)

fru Lyng

27.10.2011 kl.21:25

liv eggen rønning:

Akkurat denne må vi nok kreditere ingvild telle...om jeg ikke husker feil. (Kilden står under innlegget.)

Jeg tok masse bilder selv, men fant ut at detvar lettere å legge ut en som allerede lå ute.

Bruker jo sånn tid..hehe.

Men ja. En genial måte dette, og jeg legger stadig ut både mine og andres oppskrifter her. Slik får jeg en herlig kokebok md de deiligste oppskrifter...

Så tst kaken. Den er kjempe god;)

Janne

Sylvi Kalaoja

22.02.2012 kl.19:28

Da står gebursdakaka til min sønn i kjøleskapet. Å som vi gleder oss, ser bare kjempegodt ut :) Takk for oppskriften :)

Sylvi :)

fru Lyng

23.02.2012 kl.08:49

Sylvi Kalaoja:

den er nydelig god...så nyt kaken og kos dere.

Janne

og happy birthday!!

Angelin

07.04.2012 kl.23:34

Takk, flotte bilder og kaken jupp, delicious!!

Lisa Moen

14.05.2012 kl.12:51

Hei, er det mulig å lage denne i en 23 cm hjerteform? ;)

fru Lyng

14.05.2012 kl.20:02

Lisa Moen: Det skal nok gå helt fint. Men det blir jo værre å få den ut av formen;)

Martine Sagen Nilssen

31.08.2012 kl.13:05

Den kaken er bare nydelig! Har laget den flere ganger etter denne oppskriften, og jeg blir aldri lei! :)

Miriam Hadgu

31.12.2012 kl.17:32

Har lagd det en gang og holder på å lage den nå, elsker den virkelig men det er best om den står i kjøleskapet i 1 dag :D den er himmelsk folkens

Gi meg din kommentar

fru Lyng

fru Lyng

38, Hamar

------------------------------------ besøkende leser nå min blogg
------------------------------------ Jeg er ei dame med sterke meninger. Og jeg står for de!! Stort sett smilende og blid, men kan knurre! Jeg er gift med verdens herligste mann, og vi har to herlige barn, Go`gutten Leo Alexander, og go`jenta Emma Victoria. Blogger om det jeg finner interessant og som opptar meg..så det blir mye interiør, hus og hage...samt mine gull og mitt liv. En blogg for venner og familie. Men syns det er veldig kos at du stikker innom. Lurer du på noe...send meg en mail frulyng@hotmail.com

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Arkiv

hits