Hva er en god blogg?

Her på blogg er det så himla mye snakk om topplisten.

Topplisten ditt og topplisten datt...


Og jeg må bare spørre....hva er det som er så gjevt med den?

Det vil jo ikke si at de som ligger der har en bra blogg...
...det vil heller ikke si at det er slik en blogg skal være.

Selv må jeg bare innrømme at jeg ikke leser en brøkdel av de på topplisten.
Jeg syns de er tamme....byr lite på seg selv. Og er blitt mer eller mindre "reklame-salg-bloggere".
De blir litt overfladiske liksom.
Men det er nå meg.
Jeg liker bloggere som byr på seg selv.
Som ikke hysterisk annen hver måned "skal slutte å blogge fordi naboen leser bloggen..."
En blogger som deler godt og vondt. Bilder, inspirasjon, glede og tårer.
En blogg som varierer med innlegg og tema.

Det er for meg en skikkelig blogg.

Hva er det som er så spennende med dagens outfit....hvilke sminke man bruker...
..eller hvor mye en bruker på klær og sminke pr mnd.

Selvsagt har det jo også mye å si hvor gammel man er, når det kommer til hvilken blogg man liker.
Og jeg blir like overrasket hver gang jeg finner venneforespørsler fra 12-16 åringer.
For hva er det min min blogg som gjør at de søker mitt blogglandia-vennskap?

For jeg regner med at livet til en gift tobarnsmor ikke er interesant for de under 25.
På lik linje som jeg ikke finner dems interessant.
(selvsagt finnes det unntak....)

 

Nei...nå skal ikke dette skli ut til et langt innlegg.
Men jeg mener at en bra blogg ikke nødvendigvis er de som ligger på toppen.
Det er så himla mange andre bra der ute...som også burde kommet frem i ny og ne.
Som virkelig fortjener lesere...

 

Hva mener du??

Leser du topplistens blogger?

Om du gjør....hvem sin og why??

Hvem er blant dine toppbloggere??

 

Klem 

  • 26.09.2010 kl.21:43 i Diskusjoner, tanker og temaer
  • 24 søte fotspor
  • Permalenke
Image and video hosting by TinyPic

24 søte fotspor

ingerslilleverden.blogg.no

26.09.2010 kl.21:48

Ahr, et fantastisk sant innlegg!

Jeg leser ikke en eneste en på topplisten tror jeg. Hvertfall ikke en av de helt på toppen. (sist jeg sjekket) Men jeg leser mange gode blogger. Som hadde fortjent være på topplisten, uten tvil.

En god blogg,er morsom, ærlig, inspirerende, intresant og ikke minst variert. Jeg leser få/ingen blogger som kun skriver om et emne. Det blir for kjipt i lengden.

Jeg leser bla. din blogg. :0)

monica

26.09.2010 kl.21:56

Super bra innleg,Janne.Jeg er en sjelden gang innom topplisten og leser noen der,men det er svært sjeldent.Hvis jeg skal nevne en topp blogg for meg,så er jeg kjempe glad i Kine sin blogg:

creativebolig.blogg.no.Og selvfølgelig din blogg.

Klem Monica

oda celine

26.09.2010 kl.22:05

jeg tror ikke jeg leser noen av bloggene på topplisten. de fleste bloggene jeg leser fast leser jeg for det meste fordi det er noe spesifikt med eieren, f. eks. leser jeg myldretid.wordpress.com fordi hun også bodde i københavn tidligere, sånn som meg. jeg liker innlegg som deler litt av hvert; ikke kun mote, men motsatt kan det også bli for mye av det tunge stoffet. jeg liker å få inntrykk av at jeg som leser er med mer enn 5 minutter pr dag.

dessuten er det for meg viktig med et rent design, få skrivefeil og gode (og sigende) bilder.

selv blogger jeg vel på en annen måte enn de bloggene jeg leser, men det handler vel mest om hvilket formål jeg har med det. jeg foretrekker å blogge litt overfladisk, fordi så mange i min omgangskreds både her og der leser. dermed blir det jo mer et sted hvor jeg deler bilder og opplevelser mer enn tanker.

Linn-Cecilie

26.09.2010 kl.22:13

Det du skriver er så sant så sant.

Jeg synes det er veldig mange "skryte" blogger. Se på meg hvor tynn, pen og rik jeg er..

Det orker jeg ikke lese. Har vært innom de fleste: Fotabllfrue.no, kristinaandersen.no, idawulff.com, ulrikkelunds.blogg.no

Det samme går igjen hele tiden, det er liksom ikke noe nytt.

Jeg personlig liker å lese blogger som jeg kan hente inspirasjon fra og da ikke bare klær og sminke... Liker blogger som har mening.

Min toppliste er som følger: 1) Fru Lyng 2) Hvitblomst.blogg.no 3) somminedagerer.blogspot.com 4) villapaprika.blogg.no

Pauline.. ♡

26.09.2010 kl.22:24

Jeg leser blogger som ikke lyver til seg lesere.

Der det sitter en reeal person bak og skriver innleggene selv. En person som skriver om ting jeg synst høres spennende ut.

Stine

26.09.2010 kl.22:25

Jeg er helt enig. Det er bare en blogg jeg liker på topplisten og ellers syntes jeg resten blir for kjedelig. Kan godt titte innom hvis jeg kjeder meg, men den virkelige kvaliteten er det lite av der.

Marynette

26.09.2010 kl.22:26

Jeg liker egentlig ingen av toppbloggerne noe særlig, de fenger meg ikke i det heletatt...

Jeg hadde en favorittblogg men hun har sluttet.. www.hjarteskribler.wordpress.com

Den bloggen hadde alt og hun gav MYE av seg selv. Fantastisk skribent. Hun har ikke slettet bloggen da, så du kan jo sjekke den om du vil =) Det er slike blogger JEG liker, de litt annerledes som skriver bra og gjerne mye!

Susanna - nygift & gravid

26.09.2010 kl.22:26

Jag går väl som mest in på Foballfrue, inte för att hon är på topplistan längre men ändå. Men annars är de flesta bloggar tråkiga enligt min smak..

En bra blogg ska innehålla minst en bild, mkt info på så lite text som möjligt, intressanta inlägg.. men inte för privata. Tips om produkter är alltid intressant också ^^

Susanna - nygift & gravid

26.09.2010 kl.22:27

Och självklart bloggar som svarar tillbaka till sina läsare i deras bloggar och inte i sina bloggar. Jag läser 100+ bloggar plus var dag. Har inte en chans att komma ihåg vilka jag kommentarar hos.. :S

lenejt

26.09.2010 kl.22:30

At du skriver bra innlegg som får folk til å lese hele innlegget + at du har noen lesere da

VMMD

26.09.2010 kl.22:32

en god blogg kan variere veldig :)!

Ida

26.09.2010 kl.22:46

Er veldig enig i det du sier! Synes ofte det blir litt overfladisk med bare outfits og sminke og fotoshots hele tiden. Liker blogger som er ærlige og personlige :) Synes en blogg skal gi litt leseren :) Men så er det vel kanskje mer interessant for en 13 åring å lese om sminke, klær osv, enn meg som er 25 :)

Siri

26.09.2010 kl.22:48

Kommer an på hva man ser etter..

Jeg blogger om sminke, MEN det er er ikke en blogg som handler om "Jeg kjøpte lissm det og deeet! også næmmen..!". Jeg skriver om noe jeg har en lidenskap for, det er ikke bare en ting jeg MÅ gjøre for å se presentabel ut, men jeg elsker å blogge om noe jeg har interesse for og vil gjøre en karriere ut av.

Og de på topp listen leser jeg skjeldent.. Av og til the Giant fordi jeg bor i nærområdet.. Ellers ingen. Kanskje en eller to som irriterer meg :p

wendysinfamilie

26.09.2010 kl.22:49

En god blogg for meg er en blogg jeg kommer tilbake til gang på gang på gang, samme for meg om den er på topp eller bånn av en liste så lenge jeg liker den.

Jeg titter veldig sjeldent på topplisten kun på vei inn til min egenblogg ser jeg den ved innlogging.

rasende

26.09.2010 kl.22:59

Utrolig bra innlegg. Jeg leser ingen av bloggene på topplisten nå, før leste jeg Regine stokke sin blogg, grunnet at hennes tema i bloggen var noe helt annet enn voe's blogg. Jeg, som du synes at disse toppbloggerne er overfladiske, reklame meg her og reklame meg der. Som du sier byr de lite på seg selv, og jeg synes at disse bloggene egentlig er litt kjedelige å lese. Jeg vet også at alle mennesker har forskjellige interesser om hva de liker å lese og ikke, Kanskje er min blogg for noen, også uintressant, vi har jo alle vær vår smak, men jeg forstår og er veldig enig i hva du mener :) Ha en god kveld :)

Blomsten

26.09.2010 kl.23:04

Jeg synes en god blogg er en som har humør, selvironi og som kan variere. Jeg er glad i klær og mote, men har også andre interesser. Illustrasjoner er også viktig, en morsom kommentar eller et skråblikk på noe blir enda bedre med en god illustrasjon. Jeg har fortsatt til gode å lese en blogg som skriver så godt og morsomt at illustrasjoner blir overflødige.

Jeg synes også en del bloggere utleverer sitt privat liv i for stor grad. Blogg.no er i meget stor grad en del av det offentlige rom og mange står frem med fult navn og bildet, da er det lite smart eller interessant for meg som leser når du legger ut om f.eks. en krangel på jobb.

Men det er bare min mening:)

Anita Kildahl

26.09.2010 kl.23:07

Når jeg skal "surfe" etter blogger å lese går alltid inn på 25-39 og 40+ for å se om noe som er shoutet vekker min interesse. Det er som du sier.. Å lese om antrekk folk har på seg og sminke er svært lite interessevekkende. For min del iallefall:-)

Selv har jeg jo ikke noe proff blogg, og ja, jeg har ett vanvittig forbedringspotensiale:-) men men, jeg skriver som jeg er;-)

Liker din blogg da, må tilstå det :-)

Hilde-Kristin

27.09.2010 kl.07:51

Leser faktisk ingen topplisteblogger, eller jeg leste Regines blogg, og Marina Krogh, hun lå på topplisten de siste dagene før sønnen hennes døde. Men som du skjønner, leser mest Mammablogger og blogger som fenger meg, som menneske, ikke forbruker.

Frustrerte Heidi

27.09.2010 kl.08:36

Jeg leser nesten ingen blogger jeg, stort sett bare på de som er innom min + et fåtall andre. Har ikke tid til å sitte å lese bloggger dagen lang.

Topplisten betyr nada, nul, ingenting, nothing, nix for meg...ja med mindre jeg hadde havnet på den selv hi-hi, og når man blogger på eget domene og ikke driver oppsøkende virksomhet for å aktivt spre sin URL, ja så får man ikke så høye lesretall heller. Og det synes jeg er heeelt ok :-)

fru Back

27.09.2010 kl.11:34

Herlig! Vel. Jeg leser faktisk ingen av toppbloggerne. Jeg var innom de i starten av mitt "bloggliv" - men fant fort ut at dette ikke var blogger for meg! Skremmende egentlig, at det er så mange av de helt unge som strever etter å klatre oppover på blogglisten - med intetsigende innlegg, istedetfor å skrive om noe som faktisk opptar de (selv om det er ikke er slik "alle" liker)... Vel. En god blogg skriver bra, om ting som interesserer meg, humor... bilder...

Tja - det var vel egentlig det!

Ha en herlig dag, fru Lyng!

cathrinevestli

27.09.2010 kl.12:51

Jeg er 19 år og liker bloggen din veldig godt :) Jeg liker blogger med litt variasjon, jeg synes fort blogger som kun omhandler klær og sminke kan bli litt kjedelig. Men noen innlegg som handler om de temaene innimellom leser jeg mer enn gjerne. Jeg titter stadig innom de på topplisten. Finner noen innlegg som kan være interresante der også. Selvom jeg ikke har hus, barn er gift, liker jeg å lese blogger som handler om det. Som din! Nemlig en god blanding av barn, familie, hobby, interiør og mat + litt til. Så jeg er nok et av de unntakene som du nevner! :) Ha en fin dag ^^

Mathilde

27.09.2010 kl.19:17

Hei. :)
Jeg er snart 14 og et halvt (hehe, teller ned) og tar meg selv i å stikke innom en gang innimellom. Grunnen til at jeg liker bloggen din er fordi du kommer med så mange gode tips til ting å lage, og sånt liker jeg å pusle med. :) Kan nok ikke kalle meg "fast leser", men stikker innom for å sjekke kategoriene "tips og ideer" og "made by me" for ny inspirasjon. Du er veldig flink til sånt, så "keep up the good work!" :)

Pearl

28.09.2010 kl.14:04

Topplisten kan være grei om jeg har veeeldig dødtid og har lest gjennom de bloggene jeg leser fast. Vet ikke om noen av de bloggene jeg leser fast er på den lista, når jeg tenker meg om, og ikke orker jeg å sjekke heller, hehe...

Mine toppbloggere varierer fra dag til dag, men jeg leser din blogg fast, jojoo.blogg.no, mya.blogg.no, ivfbabbis.blogg.no osv osv...browser egentlig veldig mange blogger.

fru Lyng

28.09.2010 kl.20:06

Pearl:

takker så masse for det.

veldig kos å høre...leser din jeg også;)

Gi meg din kommentar

fru Lyng

fru Lyng

40, Hamar

------------------------------------ besøkende leser nå min blogg
------------------------------------ Jeg er ei dame med sterke meninger. Og jeg står for de!! Stort sett smilende og blid, men kan knurre! Jeg er gift med verdens herligste mann, og vi har to herlige barn, Go`gutten Leo Alexander, og go`jenta Emma Victoria. Blogger om det jeg finner interessant og som opptar meg..så det blir mye interiør, hus og hage...samt mine gull og mitt liv. En blogg for venner og familie. Men syns det er veldig kos at du stikker innom. Lurer du på noe...send meg en mail frulyng@me.com

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Arkiv

hits