Man mister lysten på barnehageplass...

...for nå har det jammen meg vært mange hendelser.
Barn dør, blir kvalt, glemmes igjen på turer/lagerrom osv osv.
En kan nesten begynne å lure på hva slags rutiner enkelte barnehager har.

Selvsagt kan dette skje overalt. Enten de er med sine foreldre eller er i barnehagen.
Men det å miste et barn er jo ekstra sårt når en ikke "er" der selv.
Når andre har hatt ansvaret for barnet.

Huff....må bare si at jeg føler med de som i dag har opplevd grusomme hendelser,
og krysser fingre og tær for at jeg aldri får oppleve noe lignende ever!!

3 åring funnet livløs i barnehage -

Ettåring funnet død i barnevogn i Halden

Hva syns du om alle hendelsene som skjer i barnehager?

Er det mangel på rutiner....
...eller er det bare noe som kan skje alle og enhver?

Blir du skeptisk på å etterlate dine barn i barnehagen?

 

Jeg bare lurer....
 

  • 04.10.2010 kl.22:00 i Nyheter
  • 31 søte fotspor
  • Permalenke
Image and video hosting by TinyPic

31 søte fotspor

Nina

04.10.2010 kl.22:04

Jeg blir veldig skremt ja!!

Det må jo være helt grusomt.Men jeg kan tenke meg at alle bhg skjerper seg etter disse hendelsene.

Et barn døde i en bhg her i byen for ikke så lenge siden etter å ha blitt kvalt av sykkelhjelmen sin.

KineMarlin

04.10.2010 kl.22:06

sant, har det hendt mye i det siste. Man burde heller være mer obs på hva barn leker med(ang kvalt i lekestativet) og ett åringen som døde i barnevognen er fortsatt uvisst.

Camilla Marie

04.10.2010 kl.22:06

Uff, ja jeg gruer meg litt... Håper de har ordentlige rutiner i barnehagen som Emma skal begynne i. Hører så mye rart også.

Elise og Maya Helen <3

04.10.2010 kl.22:06

Herregud :S :O

nei nå ble jeg livredd :S Mayamor er jo bare 9 måneder, og om 3 måneder skal hun om jeg får plass begynne i bhg, Jeg har flere ganger hørt slike ting, Men heldigvis her jeg bor har det ikke skjedd noe ulykker hittil.

Det verste med å miste et barn, er å miste et barn.. uff.. stakkars familier som har mistet sine kjære </3

Yvonne-

04.10.2010 kl.22:22

Uff! Det er helt forferdelig! Har nesten ikke ord!

Jeg har hatt Andrea i barnehagen en liten stund i vår, men vi har netopp sagt opp plassen. Jeg ble veldig misfornøyd med dem. De var nesten umulig å få tak i på tlf. Hadde faktisk ikke fungernde telefoner en periode. Og vi fikk ikke noe mobilnr nei. Vi fikk beskjed om å stikke innom, om det var noe. Hva med om "det er noe" den andre veien? Hadde de fått tak i hjelp og foreldre da? I tillegg har jeg flere ganger prøvd å få kontakt med de. Da fikk jeg bekreftelse på at de visste hvem jeg var, men at ikke hørte hva jeg sa pga telefonen deres. Jeg hadde bestemt meg for å holde henne hjemme, helt til de ringte meg tilbake. Nå er det gått 4mnd. De har ikke ringt enda. Ikke engang for å høre hva som skjer, eller om hun har det bra. Det der har kanskje ikke noe med sikkerheten til barna å gjøre, men det er definitivt problemer med kommunikasjon og rutiner i mange barnehager.

Jeg stoler ikke på SÅ sløve folk med barnet mitt. Hun er hjemme og blir sikkert det til hun er 3år iværtfall. Da får det bare bli litt tungt når nestemann kommer.

fru Back

04.10.2010 kl.23:15

Dette må være enhver foreldres største skrekk!

Ingen av mine tre begynte i barnehage før de var over 2 år. Dels fordi jeg jo var hjemmeværende på den tida, så jeg hadde mulighet til det. Men også pga at da var de begynt å bli såpass store at de kunne få sagt ifra eller ihvertfall gitt oss inntrykk av hvordan dagen deres hadde vært osv.

Ho største begynte først da ho var 2,5 - men tok henne ut igjen etter et par mnd. Det ble aldri noe greit i den bhg. Litt ville barn, også var nok E litt glad i å være hjemme også, hehe. Så ho begynte ikke før ho var nesten fire - når nr 2 begynte. Den barnehagen har nå alle tre gått i, og jeg er kjempefornøyd.

Tror det viktigste er å lytte til barnet/ se på hvordan de er når de skal leveres/kommer hjem. Du kjenner jo ditt eget barn best og er man usikker, så burde man jo ta konsekvensen av det og enten flytte de til en annen barnehage, eller som ei annen her skrev - ta de hjem igjen hvis man har muligheten!

wendysinfamilie

04.10.2010 kl.23:26

SUPER SKEPTISK men er også super fornøyd med barnehagen til Dylan så er rolig og helt sikker på at de tar godt vare på han der..

fru Lyng

05.10.2010 kl.08:21

KineMarlin:

ja de må nok begynne å følge mere med. For det har skjedd for mye de siste årene.

Og det er veldig mange av hendelsene som er ansvarssvikt.

Jeg tipper det kan være en katt som har kvalt den 1 åringen i vogna.

De søker jo ofte vognene for lun og varm liggeplass.

Skjedde i en barnehage her på hamar....grusomt

fru Lyng

05.10.2010 kl.08:23

Camilla Marie:

de har nok skikkelige rutiner og regler. Men så er det oss mennesker da...vi kan gjøre en bommert i ny og ne.

Men trur de bare må skjerpe inn rutinene sine igjen. For nå har det vært for mye syns jeg...og en skal ikke behøve å være redd når en leverer barna sine..

fru Lyng

05.10.2010 kl.08:27

Elise og Maya Helen:

ja det er ingen god følelse siden arna våre er det mest verdifulle vi har.

Men jeg sys det er godt dette kommer frem, for da må ting skjerpes enda mer...noe som er bra for oss.

Bedre rutiner og skjerpet "vakthold"..

fru Lyng

05.10.2010 kl.08:29

Yvonne:

nei det skjønner jeg. Ble nesten litt målløs etter å ha lest dette. Det er slik en burde ringt kommunen og varslet om. For her er det jo svikt på flere punkter.

Kos dere hjemme så lenge dere kan. hadde vi mødre bare kunne hatt litt mer tid hjemme med barna..

fru Lyng

05.10.2010 kl.08:32

fru Back:

Jeg føler meg egentlig veldig trygg på barnahgen vi har. Og leo og barna der stortrives....men det gjorde sikkert foreldrene til disse barna i disse hendelsene også.

Det er jo mennesklig å feile en gang i blant..men det er bare så ekstra dyrt når det gjelder våre barn.

Og jeg mener at i barnehager er rutiner alltid noe en kan gjøre enda bedre.

De må passes på hvert sekund...

Noe skal det være...

fru Lyng

05.10.2010 kl.08:34

wendysinfamilie:

jeg også er det. Men disse hendelsene legger seg jo i bakhodet...what if?

Anneli og Emma-Sophie

05.10.2010 kl.09:33

Forferdelig med dødsfallet:(
Hadde man bare hatt et valg.. Kan på en måte ikke slutte å jobbe heller. Kan jo ha dagmamma, men er det så mye tryggere liksom..

madde90 :)

05.10.2010 kl.16:10

Er fælt.:(

Ellen Catrine

05.10.2010 kl.16:13

det er forferdelig, jeg hørte det på radioen!

Johanne

05.10.2010 kl.16:23

deet er jo forferdelig! :s

Stines lille hobbyforum

05.10.2010 kl.16:40

jeg er utrolig skeptisk :( liker egentlig ikke å ha snuppa mi så masse i barnehagen som jeg har. Det er så tragisk når slike ting skjer, at jeg finner ikke ord.

SummeTone

05.10.2010 kl.16:49

Dette er slikt som ikke skal kunne skje!!!

Føler med de som har mistet barnet sitt på denne måten, det må være helt forferdelig.

Jeg har Thea i en barnehage som jeg er veldig fornøyd med, de tar seg tid til alle barna og er det et problem en dag som at Thea ikke vil legge seg bruker en av de ansatte mer tid med henne, det samme med de andre barna.

Ane

05.10.2010 kl.16:50

Jeg har ikke barn selv, men jobber i barnehage og jeg sitter med et stort ansvar når jeg er der. Jeg skal ta vare på det mest dyrebare foreldrene eier. Og jeg kan si det at det er mange der ut som aldri skulle jobbet i en barnehage, dette gjelder mest vikarer. Jeg skal ikke si at jeg er best og vet alt, for det gjør jeg ikke, lærer stadig vekk nye ting. Men ting som at barnet ikke skal bli lagt med dress ute i vognen når det sover i voksipose er ikke det alle som tenker over (da blir barnet for varmt og kan i verste fall dø) Man burde tenkt mer over hvem man ansetter i en barnehage. Også er det viktig med rutiner, jeg mener ikke at man bør fjerne alt som er farlig i barnehagen, barn har godt av å slå seg litt på knærne, men de voksne må være flink på å gå rundt, holde et øye med alle barna, alltid vite hvor alle er osv.

05.10.2010 kl.17:00

Jeg har jobbet i bhg i snart fire år, har ikke skjedd no ulykker der heldigvis :) når de minste barna sover i vogna si ute har vi alltid sånn myggnetting over vogna, så ikke katter og sånn skal komme seg inn i vogna :) og vi har også et stort uteområde så vi står på sånne faste plasser i bhg, og det syntes foreldrene er veldig betryggende, er ikke så lurt at hele personalet står sammlet og bare skravler og ikke følger med på ungene! Trist at det skjer sånne ulykker i bhg.

Marita

05.10.2010 kl.17:00

Jeg er pedagogisk leder i bhg, og synes slike hendelser er helt forferdelige å høre om! Men det er viktig å huske på at man ikke kan dømme alle barnehager pga slike ufattelig triste hendelser. Selvfølgelig skal man som forelder være trygg på at de ansatte tar godt vare på barna, men det er ikke mulig å holde alle barna i handa hele tiden. Vi er bare mennesker vi i barnehagene også, og vi kommer i alle former. Uheldigvis finnes det noen som gir resten av oss dårlig rykte. Sikter da spesielt til historien fra Yvonne over her.. Det jeg anser som viktig er at man hele tiden vet hvor barna er og hva de driver med, og at man er innom alle barn med jevne mellomrom. Barn slår og skader seg, men dødsfall er det verste som kan skje. Uheldigvis må det ofte slike ting til før man endrer rutiner (som at barn ikke skal ha på hjelm i lek, kun på sykkel eller at det alltid skal myggnett på vognene pga katter - om dette er tilfelle).

Det foreldre burde gjøre er at å kreve bedre bemanning i barnehagene, må da kontakte kunnskapsdepartementet. Med de økonomiske rammene som finns i barnehagene i dag, så er bemanninga på en minimum av det som er trygt og sikkert. Hos oss er vi 3 voksne på 19 barn fra 3-6 år. Jeg synes ikke det er bra nok, men det finns ikke penger til å ha flere ansatte. Det må en landsomfattende kampanje og prostestaksjon fra foreldre til før regjeringen innser det, de også;)

Merethe, mitt liv, alt...

05.10.2010 kl.17:06

Jeg skjønner godt at det kommer reaksjoner. Jeg går nå tredje, og siste året på førskolelærerlinja, og er for tiden ute i praksis. Jeg ser på det å jobbe i barnehage som en utrolig viktig jobb, viktigere enn mange andre yrker. Ansvaret en har er utrolig stort. Vi skal trossalt ta vare på og bistå hjemmene i deres ansvar med barna. Vi skal med andre ord passe på og være med i oppdragelsen av det viktigste i noens liv, og ikke minst den neste generasjon. Jeg er helt enig i det Ane sier. En burde bli mer fokuserte på hvem en faktisk ansetter i barnehage, for det langt i fra hvem som helst som egner seg til slikt ansvar og oppgaver. En burde også ha faste rutiner, som gjerne burde blitt tatt opp regelmessig både med vikarer og annet peronell både for å bli påminnet om dem, og for evaluering og vurdering av hverdagen.

fru Lyng

05.10.2010 kl.22:07

Anneli og Emma:

ja trur de fleste jenter/damer kunne tenkt seg mer tid hjemme med barna.

men som du sier....man trenger jobben og disse fordømrade pengene som desverre styrer livet vårt ...

Nei det var det da. Hører jo masse rart der også..

Ikke lett dette. Mne trur nok det som regel er trygt..men i ny og ne skjer det ting også i barnehagene..desverre

fru Lyng

05.10.2010 kl.22:12

Supermamma;:

huff ja. Og trur det blir ekstra ille når en liksom ikke har kontrollen selv...

fru Lyng

05.10.2010 kl.22:13

SummeTone:

Det er slik jeg føler det i leo sin barnehage. Og jeg må si jeg er veldig fornøyd. men ting kan skje...desverre. Vi får bare håpe på det beste..huff huff

fru Lyng

05.10.2010 kl.22:15

Ane:

nei det er ikke alle som burde jobbe med barn. desverre finnes dem læll.

Men veldig bra sagt...og veldig fornuftig...

Du passer nok i jobben din;)

fru Lyng

05.10.2010 kl.22:17

Anonym:

Veldig viktig med nett på vognene...spess mot kaldere tider. Desverre holder det ikke med myggnett mot kattene..da den er for myk.

En liten gutt på 2 år ble kvalt av nettopp dette i en barnehage her i byen( etter stengetid vel og merke..) Så skal man sikre barna mot katter må en kjøpe nett som er laget for nettop dette. kattenett;)

Huff ja. Må være grusomt både for ansatte og familie.

fru Lyng

05.10.2010 kl.22:20

Marita:

trur nok ikke folk gjør det. Men en blir jo litt skremt av slike historier. Og litt også siden det har vært så mange hendelser på kort tid nå.

Og som nevnt tidligere...myggnettingen holder ikke kattene unna. Den er for myk. katten legger seg bare oppå.. Så skaff dere kattenett..eller be foreldrene skaffe dette..så er man så trygg man kan..

Er ikke det alt for lite?

Her er det en voksen pr 3-4 barn...

fru Lyng

05.10.2010 kl.22:22

Merethe, mitt liv, alt...:

veldig enig med deg. Kravene burde vært strengere...

Dog...en kan jo finne høyt utdannede personale som ikke liker/intereserer seg for barna. Og da er en like langt.

Ikke lett dette her...men en burde kunne føle seg trygg når en leverer barba i barnehagen

Rosanna

10.12.2010 kl.19:34

har sett mye rart i barnehager jeg.

Da jeg som attenåring jobbet som vikar var det ei barnehage tante som filleristet

ei 2 år gammel jente fordi ho fniste under kosestund med eventyr.

Gi meg din kommentar

fru Lyng

fru Lyng

40, Hamar

------------------------------------ besøkende leser nå min blogg
------------------------------------ Jeg er ei dame med sterke meninger. Og jeg står for de!! Stort sett smilende og blid, men kan knurre! Jeg er gift med verdens herligste mann, og vi har to herlige barn, Go`gutten Leo Alexander, og go`jenta Emma Victoria. Blogger om det jeg finner interessant og som opptar meg..så det blir mye interiør, hus og hage...samt mine gull og mitt liv. En blogg for venner og familie. Men syns det er veldig kos at du stikker innom. Lurer du på noe...send meg en mail frulyng@me.com

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Arkiv

hits