For noe idioti!!

Jeg blir så provosert da jeg leser vg-nett i dag.


"bensinen er for billig til at folk dropper bilen..." 

For det første....folk kommer aldri til å droppe bilen. 
Uansett hvor høy bensinprisen blir.

WHY??

Fordi den kollektive prisen knuser alt annet uansett.
Herremin...om famLyng skal en tur til oslo, koster det oss 996,- tur/retur med tog.
Og kanskje 300,- med bil.

Ikke så vanskelig regnestykke.

Kollektivkampanjen vil satse på miljøvennlig transport, for eksempel buss

Nei regjering...skal dere øke bensinavgiften for at folk skal benytte seg av det kollektive tilbud,
har dere en massiv jobb foran dere.

For ikke bare er den dyr....men i enkelte småsteder går jo ikke bussen slik at man faktisk kan
få dagen til å gå opp.
Det er ikke alle småsteder man kan benytte seg av den kollektive ordningen,
nettopp fordi bussene går for sjeldent til at man skal rekke å først levere barn i barnehage....
.....så komme seg på jobb...

Det går bare ikke. 

 

Hva mener du om dette utspillet?

Kommer du til å droppe bilen om bensinprisen blir 20,- pr/l ?

 

Jeg bare lurer.....

 

Klem 

 


foto; google


  • 13.04.2011 kl.14:26 i Nyheter
  • 22 søte fotspor
  • Permalenke
Image and video hosting by TinyPic

22 søte fotspor

Ann-Charlotte

13.04.2011 kl.14:28

Helt enig med deg. Har egentlig ikke tenkt sååå mye på bensin prisene, jeg fyller bensin som vanlig.. De må nok gjøre noen andre tiltak for at folk skal sette bilen igjen hjemme..

Ha fortsatt en fin dag!

Linda

13.04.2011 kl.14:44

Jeg er helt enig. Her i nærmiljøet legger de ned den ene ruten etter den andre, så folk blir enda mer avhengige av bilen sin. Det er jo underlig at de sier de tenker miljø, når de gjør kollektivtilbudet både mindre og dyrere for hvert år. Jeg liker å ta buss jeg, men det lønner seg rett og slett ikke.

SigridfraEnget

13.04.2011 kl.14:51

Helt enig med deg! Hvis målet er at flere skal reise kollektivt, bør de kanskje bygge ut det tilbudet først.

Når jeg skal på sykehuset over helga, kjører vi selv. Det blir billigere enn å reise kollektivt. Om man skal på bytur hele familien, koster det 1800 kr. å reise med hurtigbåten, mot 400 kr. med bil og ferje...

Og bussen går ikke akkurat hvert 10-minutt her. En til to ganger om dagen er realiteten. Vanskelig å komme seg på skole og jobb til riktig tid da.

ingerslilleverden.blogg.no

13.04.2011 kl.15:02

Enig, enkelte er helt avhengig av bil!

Jeg syns høye bensinpriser er helt greit, men de kan med fordel styrke kollektivtraffikken! Den er dyr, og dårlig...

Her går det buss to ganger i timen, men etter at " Nettbuss" tok over, er det bare rot! Og blitt enda dyrere! Guttungen må betale 26 kr om dagen for å komme seg på skolen!!! Helt sykt. Jeg syns ikk ehan er moden og stor nok til å gå langs veien, og vi bor akkurat ikke langt nok i fra til at vi får det dekket..Kjipt..

Lene's hus og hjem

13.04.2011 kl.16:02

Kunne ikke sagt det bedre selv!

Jeg er avhengig av bil, blandt annet fordi det er billigere og for at jeg sparer tid. Eks hvis jeg skal ta toget til Lillestrøm (Nærmeste by for meg), så bruker jeg 45 minutter med tog, og det å komme seg til stasjonen- kontra å ta bilen 20 minutter! En annen ting er at det koster 70 kr eller noe en vei dit, og er vi to så blir det brått 300 kr frem og tilbake, i stedet for kanskje 50??!!

Er rett og slett sykt, og jeg vet jeg kommer aldri til å parkere bilen med mindre togene går mye oftere enn en gang i timen, og hvis det blir flere bussruter, og tilslutt at de kun tar 1/4 av prisen som er i dag. Tviler på at det noen gang kommer til å skje :-P

Marie

13.04.2011 kl.18:08

Helt enig! Jeg kunne nok klart meg utenbil her i Hamar, men der jeg egentlig kommer fra går det 2 busser om dagen og det er skolebussen! Og frobi bygda går det en buss i hver retning om dagen, en om morgen sørover og en nordover om kvelden! Så ikke noe alternativ å være uten bil der!

Og sant som du sier om prisene...helt vannvittig at det koster nesten 30 kr å ta bybussen...og da varer det en time liksom!

Mia Johrde

13.04.2011 kl.18:43

Kjempe fin blogg besøk min mijo1blogg.no

Per

13.04.2011 kl.18:54

Jeg er så kjempelei av å høre om miljø. Overalt så er det miljøsnakk, og regjering og partier som snakker varmt om miljøsatsing. Men jeg ser verken satsning på sykkelveier eller kollektivtransport. Sykkelveier mellom kommuner skulle jeg likt å se. Siden det ikke finnes så blir det rett og slett for farlig å ikke kjøre med bil.

Kunne ønske vi kunne bytte regjering og storting med Danmark noen få år.

Eliaslife

13.04.2011 kl.22:43

!!!
nydelig blogg du har :D

Elisabeth

14.04.2011 kl.06:38

Så sant, så sant. Litt av problemet er vel at slikt er bestemt av politikere som aldri trenger(eller vil) bevege seg uttafor Ring 2 i Oslo, de vet rett og slett ikkke hva de snakker om mtp hvordan det er å skulle styre dagen sin etter kollektivtransporten når man bor mer enn en 10 minutters trikketur fra stuedøra....

Jeg jobba i Bærum, og selv om det går buss hver halvtime herfra, inn mot Oslo, så stoppa de ikke der jeg skulle av(selv om de kjører rett forbi der jeg jobba), så måtte bytte buss 2 ganger på vei til og 3 ganger på vei fra, (pluss masse ventetid) , så lille deltidsjobben min med 3 timer jobb om dagen, ble til en 7 timers lang dag, tross at jeg bor 20 minutter unna med bil bare.... Den gang hadde vi bare èn bil, så da måtte jeg busse.

Sånn utenom det, så utrolig masse flotte ting du har laga, Janne, innlegget over her vitner om at du burde att betalt for å være så kreativ! :-) Flinka!

Håper denne torsdagen blir fin oppe hos dere på Hamar, klemmer fra meg til deg:-)

fru Lyng

14.04.2011 kl.09:05

Elisabeth:

Trur det er mye av problemet i norge jeg. At de som bestemmer og styrer ikke kan måle seg med...eller vite så mye om hva vi vanlige må styre med. For de har så mange goder og egne regler at dem ikke berører dem.

ja vi som bor oppi skogen her har ikke mange valg. Så for oss er det helt umulig om dagen skal gå opp.

Tusen takk Elisabeth. Hehehe.....ja det hadde jo vært noe.

Folk kan jo bestille;))

Vel, vi våknet til frost og sol. Så den blir nok ikke så aller værst vil jeg tru.

Håper din dag også blir en minnesdag;)

Klem Janne

fru Lyng

14.04.2011 kl.09:08

Sarah's Hverdag ..trening og ':

Tusen takk;)

fru Lyng

14.04.2011 kl.09:11

Per:Nei det er bare noe dem brifer med når det nærmer seg valg det. Men de jobber ikke med det tydligvis.

Her på hamar har de faktisk gjort litt for at folk skal satse på sykkelen. De har satt opp sykkeltellere i hver kant av byen. Også har de satt ned fartsgrensa i byen til 30 slik at syklistene skal føle seg likeverdig.

Så det å kjøre bil gjennom hamar sentrum.....knurr...grrr....pflkkjahduywe....ja. Skal ikke si sp mye mer om det.hehe

Helt klart med på den. Men når folk kommer til valglokalet, så går de desverre for det samme gamle. Så vanskelig med et bytte da.

Janne

fru Lyng

14.04.2011 kl.09:15

Marie:

Ja midt i eller rett utenfor hamar er det ingen fare. Litt lenger unna....hmm..vi vil ikke klare det. Hadde ikke rukket hverken barnehage eller jobb..

Hva...koster bussen så mye nå??

Hjelpe meg....

Janne

fru Lyng

14.04.2011 kl.09:20

Lene's hus og hjem:

Nei det er mye som skal bedres når det kommer til det kollektive. Så politikerne burde kaskje begynne å ta ansvar og ikke legge alt på oss. Hallo..vi må jo komme oss på jobb om vi skal klare å betale alt av skatt, avgifter og andre summer de tar fra oss hver mnd...;)

Ikke bare er det dyrt....men det er tungvint også.

fru Lyng

14.04.2011 kl.09:21

ingerslilleverden.blogg.no:

Hva??? Må dere betale hver dag for at minsten skal komme på skolen??

Det er jo sykt. Får avskrive på skatten da eller???

Camilla Marie

14.04.2011 kl.12:15

sv: Ja, jeg vet det:-) Blir fort utplukket. Husker det fra i fjor. Hvor kjøpte du til Emma din da?

Uff, disse bensinprisene altså... Folk kommer jo alltid til å bruke bil uansett. Man får bare dårligere råd i steden. Det er jo ikke akkurat så gode kollektivtilbud annet enn i storbyene her i Norge. Uansett, så sparer man kanskje masse tid på å bruke bil også. Mannen min bruker 10 min med bil til jobb, og kanskje en halvtime eller mer hvis han skal reise kollektivt. Og når han skal hente Emma i barnehagen, så er det ikke sikkert han hadde rukket det etter jobb hvis han ikke hadde brukt bil....

Silje

15.04.2011 kl.15:48

Jeg føler for og Joine denne samtalen nettop fordi nå har jeg begynt i en praksis plass som er 4mil unna hjemmet, jeg tar derfor buss fordi jeg ikke er ferdig med bil lappen men holder på med den ihvertfall :) Men poenget er jeg jobber 50 % altså fra 09.00- 12.00 tre dager i uka og fra 08.00- 13.00 to dager i uka. Jeg må derfor ta buss 06.55 og ender opp på jobb halv 8 uansett så blir lange dager pga min helse kunne jeg trengt flere rute tilbud. Så da låser jeg opp og slapper av i 1, 5 time før jeg begynner på jobb hvis jeg ikke skulle tatt den bussen går ikke neste buss i samme rute før 12.15 og rekker ikke jobb i det hele tatt. Samme problemet hjemover når jeg er ferdig 12.00 må jeg vente 2 timer og 15 min på buss hjem. Så i mitt tilfelle hadde jeg tatt bilen uansett om det var 20kr L . helt klart

fru Lyng

16.04.2011 kl.07:54

Silje:

ja er det rart man sier HURRA for det kollektive.

De burde skamme seg. For det funker jo overhodet ikke. Så når de syter og klager på Kari og Ola Nordmann for at de ikke benytter seg av det kollektive burde de kanskje gjøre det letter for dem først.

Du har jo med andre ord egentlig fulle dager du da??

Janne

Silje

16.04.2011 kl.14:01

Ja, og det fungerer ikke for meg sånn min fysiske kapasitet er i dag så må liksom ta meg fri 1 dag i mnd for oppladning ved mindre det passer med og sitte på med noen andre som skal samme vei :p Og det syns jeg er trist for vil virkelig klare og jobbe helst 100% men trenger opptrapping men det fungerer jo dårlig med buss^^

Anita

17.04.2011 kl.00:28

Nytter da ikke å bo litt landlig i Norge, UTEN bil...nei, den MÅ vi ha. Her jeg bor kan jeg bestille bussen hvis jeg ringer den ene dagen før kl 12.00 for å hentes dagen etter. mrk: dette gjelder kun noen få dager i uken! Ellers er det skolebussen som går 2 ggr pr dag.. (tidlig morgen og ettermiddag) og bensinprisene, ja, de er så stive at man må snart vurdere om man skal kjøpe bensin eller mat. Så, med andre ord, en skikkelig slankekur!!!

Gi meg din kommentar

fru Lyng

fru Lyng

40, Hamar

------------------------------------ besøkende leser nå min blogg
------------------------------------ Jeg er ei dame med sterke meninger. Og jeg står for de!! Stort sett smilende og blid, men kan knurre! Jeg er gift med verdens herligste mann, og vi har to herlige barn, Go`gutten Leo Alexander, og go`jenta Emma Victoria. Blogger om det jeg finner interessant og som opptar meg..så det blir mye interiør, hus og hage...samt mine gull og mitt liv. En blogg for venner og familie. Men syns det er veldig kos at du stikker innom. Lurer du på noe...send meg en mail frulyng@me.com

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Arkiv

hits