Selskapsleker for alle...store som små;)


 
1. Frakte rosiner


Antall deltakere: Ubegrenset 
Når barna sitter ved bordet og venter på maten kan denne leken være passende.Ett lag på hver side av bordet, med like mange deltakere. Alle får hvert sitt sugerør. De to som sitter overfor hverandre øverst ved bordet får to tallerkener hver, på den ene ligger det 20 rosiner. På signal begynner de å frakte rosinene fra den ene tallerkenen til den andre ved å suge den opp med sugerøret. Når det er gjort skyves tallerkene til nestemann som med sitt sugerør skal la rosinene bytte plass. Hvilket lag blir først ferdig?

 

  ________________________________________________________________


2. Ordleken


Antall deltakere: Ubegrenset 
Si et tilfeldig ord, som nestemann kobler sammen med et nytt, den som sitter ved siden av skal bruke siste delen og koble til et nytt igjen osv. F.eks: En starter med å si agurk, nestemann sier agurk- salat, da må nestemann si salat- bolle, og nestemann bollebaking, og slik fortsetter det. Det er lov å hjelpe hverandre.

 

___________________________________________________________________3. Gjette leken


Antall deltakere: Ubegrenset 
Legg noen dagligdagse gjenstander eller dyrefigurer på bordet eller på et brett. Bruk 3-8 gjenstander, alt i fra barnas alder. Snakk om tingene og hva de heter. Legg en duk over gjenstandene, så stikker du hånden under og tar ut en ting i det du tar bort duken. Barna skal gjette hva som mangler

  __________________________________________________________________

4. Haren


Antall deltakere: Ubegrenset 
Etter mye løping og dansing, pleier denne leken å hjelpe for de mindre barna. Alle legger seg ned rundt omkring på gulvet og lukker øynene. De er harer. En av dem blir gjemt under et teppe. De andre blir ?vekket? og skal gjette hvem som ligger under teppet.

 

  _________________________________________________________________

5. Kongen befaler


Antall deltakere: Ubegrenset 
Et av barna er konge og utroper. Når kongen roper: Kongen befaler!: Gjør sånn! og samtidig lager en bevegelse, må alle de andre herme. (riste på hendene, trampe med beina, nikke, hoppe, etc). De skal bare herme når kongen roper: Kongen befaler først, og ikke når han bare roper: Gjør sånn. Når noen gjør feil, går de ut av leken og den siste får være konge neste gang.

 

   __________________________________________________________________
6. Stolleken


Antall deltakere: Ubegrenset 
Sett stoler i en ring med setene ut eller i to rekker med ryggene mot hverandre. Det skal være en stol mindre enn det er deltakere. En voksen eller eldre søsken setter på musikk fra en spiller, eller spiller selv. Barna går i ring rundt stolene så lenge musikken spiller. Når den plutselig stopper, skal de slenge seg fort ned på nærmeste stol. Den som ikke får stol, går ut av leken. Hvis to kommer samtidig til en stol, blir begge med i leken videre. Hver gang noen går ut, fjernes en stol. Til slutt kjemper bare to om en stol. Den som spiller og stopper musikken, bør helst ha ryggen til for å være upartisk.

 

   ___________________________________________________________________7. Ballongleken


Antall deltakere; 2 om gangen, de andre ser på og heier. 
Ett barn får fire uoppblåste ballonger i samme farge, ett annet får fire ballonger i annet farge. De skal nå samtidig blåse opp sine ballonger. Så snart en ballong er blåst opp(bli enige om størrelsen) knytes den sammen, og slås opp i lufta mens den neste ballongen blåses opp. Ballonger som faller på gulvet kan ikke tas opp igjen, de skal motparten prøve å trampe i stykker. Her gjelder det å blåse opp ballonger og sjonglere samtidig som man prøver å ødelegge motpartens ballonger. Den som har den siste hele ballongen, har vunnet.

 

   ______________________________________________________________8. Dorull mumie


Antall deltakere: 4 -6 
Den kan være to eller tre lag, med to deltakere på hvert. Hvert av lagene får en dorull, og på signal begynner de å surre partneren sin inn med dopapir. Partneren skal være helt dekket, og papiret skal festes og ikke falle av. Hvem lager mumien ferdig først?

 

  ______________________________________________________

 

9. Avskjed på grått papir

 

Del gjestene i lo like grupper, deretter sender du den dene kruppen ut i gangen eller til naborommet og lukker døre mellom dem slik at de ikke hører hverandre.  De som blir igjen i rommet setter seg i sofaen og alle skal velge et navn hver blant de som er i gangen / nabrommet. Dette forteller de til hverandre, før selve leken starter. 

Nå skal en og en fra gangen banke på døra. De på sofaen roper "kom inn". Barnet som kommer inn spør om han kan få jobb. De på sofaen spør"Hvem av oss tror du har jobb til deg?". Da skal han som kom inn i rommet tippe hvem av de på sofaen som tenker på hans  navn, og bukke foran ham. Gjetter han riktig, får han bli. Hvis ikke får han beskjeden "Avskjed på grått papir", og må gå til naborommet og stille seg i køa igjen. Når det gjettes riktig, må vedkommende på sofaen velge seg ut et nytt navn å tenke på. Den som til slutt har flest arbeidtakere har vunnet leken.

 

  • 05.05.2011 kl.14:56 i Tips og ideer
  • 3 søte fotspor
  • Permalenke
Image and video hosting by TinyPic

3 søte fotspor

Marie

05.05.2011 kl.17:49

Å så artig med selskapsleker!! Litt synd begge gutta har bursdag om vinteren så man må gjøre alt inne i bursdager... (må og må..men mye styr med en haug med unger og klær i November..)

Ha en fin kveld :D

Anne Line

05.05.2011 kl.21:12

Så artig. Alltid gøy å ha noen selskapsleker på lager;)

Katrine

18.06.2012 kl.15:34

har du fler? Fikk mye hjelp her!

Gi meg din kommentar

fru Lyng

fru Lyng

40, Hamar

------------------------------------ besøkende leser nå min blogg
------------------------------------ Jeg er ei dame med sterke meninger. Og jeg står for de!! Stort sett smilende og blid, men kan knurre! Jeg er gift med verdens herligste mann, og vi har to herlige barn, Go`gutten Leo Alexander, og go`jenta Emma Victoria. Blogger om det jeg finner interessant og som opptar meg..så det blir mye interiør, hus og hage...samt mine gull og mitt liv. En blogg for venner og familie. Men syns det er veldig kos at du stikker innom. Lurer du på noe...send meg en mail frulyng@me.com

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Arkiv

hits