Myk sjokladekrem med salt karamellsaus

mmm...dette så ikke vondt ut.
Men fruLyng ville byttet ut den mørke sjokoladen med en bergene melk.
Er nemlig ikke glad i denne mørke sjokoladen... 

Myk sjokoladekrem med salt karamellsaus

Myk sjokoladekrem med salt karamellsaus. Foto: Magnar Kirknes

Ingredienser

 


Sjokoladekrem:

200 g mørk sjokolade 
6 dl fløte 
2 ss sukker 

Karamellsaus:

1 dl sukker 
2 dl fløte 
1 ss meierismør 
1 klype knust flaksalt 
Hakkede nøtter til servering, pistasj eller peanøtter 

Fremgangsmåte

 

Finhakk sjokoladen og ha den i en bolle. Kok opp halvparten av fløten med sukkeret.

Hell den varme fløten over sjokoladen og rør godt til all sjokoladen har smeltet. Bruk gjerne en stavmikser. Tilsett resten av fløten og bland godt.La blandingen stå kaldt i minst 4 timer, gjerne over natten. Før servering piskes den forsiktig opp til myk og tykk krem.

Smelt sukkeret til sausen i en liten kasserolle. Pass på temperaturen. Karamellen skal bli pent gyllen. Rør inn varm fløte, vær forsiktig så du ikke brenner deg. La sausen koke et par minutter til den har blitt jevn og klumpfri. Rør inn smør og en liten klype salt. Avkjøl.

Lag pene egg av sjokoladekremen med en varm spiseskje, eller rett og slett sprøyt den med en sprøytepose i pene glass. Pynt med karamellsaus, hakede nøtter og sukrede roseblader.

TIPS: For en ekstra smidig konsistens på sjokoladekremen kan du røre inn 60 gram glukose i den varme fløten. Glukose kan kjøpes på apoteket.

Jeg har brukt en pensel og penslet sausen på tallerkene, server gjerne resten ved siden av. Lun karamellsaus er dessuten nydelig til vaniljeis....

Noe for deg??
Jeg skal iallefall teste den ut ved neste selskapsanledning....

 



 

Oppskriften er laget av Lise Finckenhagen.

  • 19.02.2012 kl.21:01 i Deilige kaker og desserter
  • 5 søte fotspor
  • Permalenke
Image and video hosting by TinyPic

5 søte fotspor

Stine

19.02.2012 kl.21:15

Gaaahh, nå ble jeg sulten på noe godt!!! ;)

ingerslilleverden.blogg.no

19.02.2012 kl.21:16

Ååå.... De så gode ut! Men enig ang sjokoladen, lys ER best :D

Mamma til lille Majken

19.02.2012 kl.21:25

ÅÅåh det så bare litt godt ut da!! :)) Helt enig med deg, lys sjokolade fremfor mørk!

fru Lyng

20.02.2012 kl.23:13

Mamma til lille Majken:

ja ikke sant? Bergene melk og karamell...mmmm Må jo smake godt;) hihi

Går det bra med den damen??

fru Lyng

20.02.2012 kl.23:14

ingerslilleverden.blogg.no:

Jepp...HEIA lys sjokolade. Skiter i om den mørke er sunnest. Dem lyse er BEST!

Gi meg din kommentar

fru Lyng

fru Lyng

40, Hamar

------------------------------------ besøkende leser nå min blogg
------------------------------------ Jeg er ei dame med sterke meninger. Og jeg står for de!! Stort sett smilende og blid, men kan knurre! Jeg er gift med verdens herligste mann, og vi har to herlige barn, Go`gutten Leo Alexander, og go`jenta Emma Victoria. Blogger om det jeg finner interessant og som opptar meg..så det blir mye interiør, hus og hage...samt mine gull og mitt liv. En blogg for venner og familie. Men syns det er veldig kos at du stikker innom. Lurer du på noe...send meg en mail frulyng@me.com

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Arkiv

hits