I morgen er dagen....




Men det er mye lekker å velge mellom...så bordet skal bli en lett sak;)
Mye fint er det iallefall...Eller hva???
Og sjekk ut denne herlige siden; Hjem
Noen som har noen flotte ideer??
Jeg driver å tenker dåp om dagen. Det rett og slett surrer tanker rundt i hodet mitt.
MAT, LOKALE ELLER HJEMME, KAKER, INVITASJONER, BLOMSTER...
Ja..det surrer kan du se;)
Men så kom jeg inn på en ny ide i går..
I stedet for koltbord..kan en ikke ha tapas og fingermat?
Hva mener du?
Og veit du evt om noen gode oppskrifter til dette...da blir jeg glad.
Har nemlig aldri gjort dette før..
Uansett så har jeg vært på google leting i dag, og fant noen snadderbiter.
Så da må jeg jo bare lagre disse..hihi
Så her kommer derfor noen oppskrifter;
INGREDIENSER:8 stk dadler, stenfrie 4 Skiver bacon 8 stk jordbær | FRAMGANGSMÅTE:Ta steinene ut fra dadlene, surr rundt en halv skive bacon. Fest gjerne med en liten tannpirker (uten smak) legg de på grillen ca. 3 - 4 minutter. Stikk gjennom en cocktailpinne sammen med et jordbær.
Tips: I steden for dadler kan du også bruke frisk frukt som fersken, aprikoser, ananas, mango, osv. |
INGREDIENSER:4 Skiver form-loff 8 Skiver bacon snøfrisk 1 dl sorte oliven | FRAMGANGSMÅTE:Skjær skiver av loffen og fjern skorpen. Smør på osten (Snøfrisk eller annen smøreost) og fordel hakket oliven på skivene. Del dem i to og rull dem sammen med en baconskive utenpå. Fest med småpinner (f.eks. tannpirkere uten smak) som først har ligget litt i vann.
Stek dem på grill, da gjerne med aluminiumsfolie på risten, i stekepanne eller i ovn, i 5-10 minutter. |
INGREDIENSER:4 hvetetortilla 4 ss rød pesto småbladet salat 8 sorte oliven 8 Skiver parmaskinke olivenolje nyrevet parmesan cocktailpinner | FRAMGANGSMÅTE:Legg lefsene utover (det blir ca. 5 ruller av en lefse). Smør lefsene med rød pesto. Legg en god strimle med salat i midten. Legg 2 skiver med parmaskinke over salaten, så sorte oliven i skiver og nyrevet parmesanost over. Dynk litt olivenolje før du ruller sammen lefsene.
Stikk og fordel coctailpinner i skjøten . Skjær av endene og del lefsene mellom pinnene. Settes på høykant og dynkes med olivenolje eller en god balsamicoeddik. |
INGREDIENSER:400 g karbonadedeig 3 loffskiver 1 1/2 dl druejuice 2 hvitløkbåter 2 løk 3 ss hvitost 2 egg 1 ts cayennepepper 1 ss dill, frisk 1 ts salt 1/2 ts pepper 5 dl kjøttkraft | FRAMGANGSMÅTE:Skjær av skorpen på de tykke loffskivene og del resten i små terninger. Dynk terningene i druejuicen. Ta dem opp igjen og klem ut juicen. Finhakk hvitløk, løk og dill. Riv osten.
Ha karbonadedeigen i en bolle og rør godt inn de dynkede brødterningene. Ha så i alle de andre ingrediensene bortsett fra oljen. Lag små kjøttboller av deigen og stek dem i en varm stekepanne med olje til de er gjennomstekte. |
INGREDIENSER:8 poteter 8 Skiver bacon 2 ss smør 1 ss soyasaus 1 sitron 1 Bunt(er) timian, frisk | FRAMGANGSMÅTE:Velg små kokefaste poteter.
Kok potetene nesten møre i saltet vann. Rull baconskiver rundt og fest med småpinner (f.eks. tannpirkere uten smak) som du først har hatt liggende i vann et kvarter. Grill dem til baconet blir sprøtt uten å brennes.
Ha godt med smør i en kjele og varm det slik at det begynner å brunes noe. Ha i en skvett soyasaus, bland inn litt frisk timian og revet sitronskall (kun det gule). Slå det over potetene. |
Rakfiskfilet ca 100g pr pers
Lefse (helst hjemmelaget type)
1 liten rød løk
Ringerikspotet en stk pr.pers
Rakfisk eller Røros rømme
Granskudd sirup
Skjær rakfisken i terninger.
Hakk løken
Legg fisken i lefsa sammen med løk, og rømme og rull.
Del opp rullen i passelige biter
Kok potene.
Pynt med litt rømme, og løk og Granskudd sirup.
poteten serveres med skalet på...
Pynt etc kommer neste gang, og noe kan finnes her;Dåp og baby shower
40, Hamar
------------------------------------
besøkende leser nå min blogg
------------------------------------
Jeg er ei dame med sterke meninger. Og jeg står for de!! Stort sett smilende og blid, men kan knurre!
Jeg er gift med verdens herligste mann, og vi har to herlige barn, Go`gutten Leo Alexander, og go`jenta Emma Victoria.
Blogger om det jeg finner interessant og som opptar meg..så det blir mye interiør, hus og hage...samt mine gull og mitt liv.
En blogg for venner og familie. Men syns det er veldig kos at du stikker innom.
Lurer du på noe...send meg en mail
frulyng@me.com