Emmas dåp

I morgen er dagen....

...dagen hvor lillemor skal døpes.
Vi var i møte med en veldig festlig prest i går, og han likte vi godt.
Ikke bare var han kul, men han var veldig opptatt av at storebror skulle få
oppmerksomhet denne dagen. Så i morgen vil Leo Alexander få tørke håret til
Emma Victoria, og han vil få en bok av presten.
Litt rart å kalle en prest kul, men det var han virkelig.
Han snakket om litt av hvert, og han syntes navnet til Leo Alexander var så tøft.
For vi hadde brukt 2 store navn. Og Emma Victoria hun hadde jo et prinsessenavn...hehe
Så plutselig midt i samtalen begynte han å kommentere jakka til Tom.
Tom hadde på seg en Ed Hardy jakke. Og den likte han.
So...det sier vel litt om presten.

Nå har jeg dekket bord, og det ble jo selvsagt ikke som planlagt, 
siden jeg ikke fikk tak i det jeg ville ha.
Ikke fikk jeg rett orkide, så det ble noen roser.
Ikke fikk jeg oasis da de var tomme...
Men det blei da noe.





Huff...det ser så tamt og lite ut på bildene...hmm..
På bordet har jeg brukt roser, rosa glassteiner som delvis flyter, 
1 glass med rosa sopp som snacks og 1 glass med et flytelys....
På de store lysene har vi satt ned vinger.



I kveld skal 2 av kakene ordnes. Oreokake samt frukt/bløtekake.
I morgen skal jeg bake muffins med marsmellows inni, 
og jeg skal lage maten.
Og tapas ble det heller ikke noe av.
Så casaLyng går for fruLyngs finnbiff.
Huset er nå så og si strøkent.
Noe mangler selvsagt.
Men jeg får gjort mye nå som frulyngmannen trener, Leo Alexander er hos mams og paps.
I tillegg ligger nurket mitt og sover.
Så vimsa sjøl løper rundt med fille, kniver og utstyr.
heheh..

Trur du det blir ok??


what to do list....

Det må en ha når det står mye på tapeten.
På søndag har vi dåp, og det er mye som skal ordnes til tross for at vi har valgt en rolig dag.
Og da må man ha en slik "WHAT TO DO LIST"
Jeg har 2. En for innkjøp...og en for gjøremål...

1. INGREDIENSER TIL MUFFINS
2. MARSMALLOWS TIL MUFFINSEN
3. INGREDIENSER TIL FINNBIFFGRYTE
4. INGREDIENSER TIL OREOKAKE
5. INGREDIENSER TIL BÆRKAKE
6. BLOMSTER
7. UTEBLOMSTER



1. Lage lykter om tiden strekker til...




2. Flytte om litt slik at alle får plass.
3. vaske gulvet
4. Lage blomsterdekorasjonene og dekke bordet
5. Bake kakene og lage maten;)

Resten er allerede i boks;)

Ellers ble jeg inspirert av Kine i dag, som har ryddet og ordnet så msse hjemme.
Så det ble da gjort en del her også.
Vaska og tørka støv
gjort om litt på interiøret
lagd middag
og bare kosa meg med Emma



....kan man rense en microfiber sofa??
Den er beige....og med barn kan du tenke deg utseende på den nå...;/

Nå skal vi spise mat.
Laget en gryte med kylling, kyllingsaus, fiberpasta og ost.
Har bakt seg i ovnen i 15 min....så nå må vi eta.;)

Bloggast later




Frulyng tenker dåp...

...for til søndag skal snuppa få vann i håret.
Og selv om vi blir få...de aller nærmeste, så er det litt å gjøre.
Men flott og koselig skal det nok bli.
Bordkort er i boks...og sees under..



Dette skal være bordkort til dåpen.
Setter nedi en tannpirker med navnelapp på....
Nogenlunde slik skal bordet se ut...



Hun skal ha på seg den samme flotte dåpskjolen som Leo hadde..
...selvsagt med rosa bånd i stedet for blå...
(hva frua sjøl skal ha på seg....ja gudene veit...)



jeg skal bake oreokake og sjokoladekake....og en rullade med masse friske bær.

Hvordan var din dåp?




nydelige bord

Dåpen nærmer seg med stormskritt, 
og selvom jeg egentlig har bestemt borddekoreringen, titter jeg stadig etter mer.
Så hva syns dere??
Noe dere falt for her??
























mmmm...mange muligheter;)







Shopping...

jepp---i dag har jeg shoppet litt siden jeg allerede var i byen.
Været er jo forstatt bare helt utrolig, så en må nyte været mens en kan.
Så vi har vært innom noen butikker i dag, og kjøpt litt småtteri til dåpen.

316532-1-1267708970225.jpg

Se de søte serviettene....
De skal være til kakene.
Har kjøpt andre servietter til maten, som går i brunt og rosa med en liten dæsh gull.
Har også funnet søte små fat til blomstene og litt steiner jeg skal ha med lysene.
Også fant jeg søte små prinsesse muffinsformer.
Jeg er fortsatt bestemt på å bruke denne borddekoreringen til Emmas dag, 
så greit å kjøpe inn litt og litt.

Så jeg mangler ceropegia woodii samt orkideer, også trenger jeg jo duk.
Og sidenjeg har valgt rosa og brunt som farger...trur jeg at jeg vil ha en rosa duk under
med en brun løper i midten.
Hvordan høres det ut??





Atter en invitasjon jeg lager...

316532-1-1267014781587.jpg
Atter en invitasjon jeg lager...og dette er inni.
Har bestemt meg for å lage litt forskjellige. 
Dermed får jeg litt ekstra trening på amatørsiden...hihi



Når kulda setter inn...

..så knaker det i våre vegger. Og i kveld knaker det godt.
Da klokken var 20.00 i dag, viste gradestokken 20 blå. Så hva vil natten bringe??
Vi sitter her i sofaen og ser på OL.
Og det blir da noen medaljer.
Men mesteparten av kvelden i dag har jeg brukt inne på nett.
Og en lang vandring ble det hos Anita.
Jeg er såååå imponert av hva den dama lager, og blir så inspirert.
Og har jo fått utrolig mange flotte tips på bloggen  Anitas hobbyblogg.
Jeg har fått mange flotte gaveideer og jeg fant noen fine kort som jeg vil gjøre om til bordkort. 
Inni kan jeg nemlig ha et skriv som forklarer menyen etc...
Så hva syns dere??

1. En herlig babybody....Må selvsagt ha rosa da.


2. En søt smekke....


Er det noe jeg må skaffe meg nå, så er det et slikt personlig stempel.
Det er nå blitt et slik...
"må ha det...bare må ha det!"

Sov godt folkens.

klem



Åhhh så mye fint...

..og noen ganger tenker jeg...hvor vanskelig er dette?
Men det er faktisk det. Kanskje fordi eg ikke har tid til å vente.
Lager jeg noe skal det lages ferdig liksom..hihi


også er jeg veldig kritisk mot meg selv..
..for når jeg ser dette bildet kunne jeg tenkt meg det...
Hadde jeg malt det selv hadde jeg funnet et eller annet feil.
hmmm....er du slik?
----------------------------------------------------------------------------------------------------

Ellers kom jeg jo over noen flotte dåpskaker da...
..og disse digget jeg.
Hva syns du?

En søt baby under et babyteppe liggende oppå en muffins
søt ikke sant?


og denne var helt rååå.
Så en slik kake kunne vært digg å lage.

Ellers har jeg funnet et stilig muffinsstativ.
Ikke som dette, men hvor en plasserer en og en muffins i hver sin spirallomme.
(om det kan forklares slik..hihi)
Men de har dem på Kremmerhuset. Og de fantes i creefarge og rosafarge.


Hodet mitt er veldig i dåp om dagen.
Men skjer masse annet også.
MEN DET ER HEMMELIG!!!
OG GOSJ SÅ KULT DET SKAL BLI...HIHIHIHI







Får stadig nye fine tips...

..som så enkle men flott pyntet disse mufinsene er.
Dette vil være fin dåpspynt...eller hur??

foto; chic antique

Men......den kremen de bruker på toppen..hva er det?

Anyone??



Ka dokker tru??

Da har jeg begynt å teste ut hvordan dåpsinvitasjonene skal se ut..
..og har enn så lenge laget dette.
MEN...skal det være .....

SLIK...



....ELLER SLIK??

316532-1-1266843037753.jpg

DETTE ER DA FRONT OF COURSE...
Og trur kanskje jeg savner en mørkere ramme rundt fotbildet også...eller hur??

Inni litt enkelt, men med evt bilder av Emma på en side, 
og invitasonen limes på den grå pappen på andre siden.
De to små som henger på forteller s.u innen dato...og tlf nr
Jeg har også en søt bakgrunn som skal limes på....









min lille snowboard-proff

I dag har jeg begynt å brenne over bilder fra pc`n til dvd.
Så nå er iallefall mine kjære små lagret trygt og godt.
Begynte å skulle sende dem til fotoknudsen.
Men er litt skeptisk til slik jeg...for da legger jeg liksom mine private bilder
på en annens server. Og who knowes who´s watching??
Derfor kjøpte min kjære med masse dvd i dag, så lagring pågår.

I ag fikk jeg endelig ut fingeren og ringte prestekontoret. Så nå er dåpsdatoen satt.
Det gjør det også litt lettere å planlegge. For nå har jeg noe å forholde meg til.
Så i morgen skal jeg til innkjøp av innbydelse-matriale. og det gleder jeg meg til.





Det er jo en del som skal lages, så greit å begynne.
men jeg gleder meg, for jeg liker å lage ting.



Hva syns dere om denne blomster-kaken??
Trur nok kanskje jeg skal ha noen slike også...


Ellers har været vært helt utrolig her i dag. 
Så min kjære og jeg tok med oss barna ut på tur.
Og vi tok med snowboardet til Leo, slik at han kunne leke seg litt i bakken.
Og han er utrolig flink. Så det er artig å se på han.
Kanskje vi har en liten snowboard-proff her i huset??
(bilder kommer....)

I morgen skal jeg ut å kjøpe blomster.
Bare måååå ha noe påfyll i huset nå. og det av vårlige blomster.


Vel...må få gjort litt.
Er jo snart mer OL å se på, så best å avslutte.
Men jeg vil få takke for mange kommentarer, gode ord og godt besøk om dagen.
Veldig koselig!!

Ha en fin kveld videre..

klem







mmmmmm....nam nam

Etter et besøk hos bloggvenn Linda i dag, ble jeg fristet av disse go´sakene.
Og siden det er dåpstid snart, må disse herlige oppskriftene lagres;)
Så tusen takk for herlige oppskrifter Linda.

Sjokolademoussekake

Hasselnøttbunn:
3 eggehviter
1 dl sukker135 g hasselnøtter

Sjokolademousse:
3 plater Kokesjokolade 70%
150 g smør
5 eggeplommer
3 gelatinplater
1 1/2 dl varm kaffe eller espresso
5 eggehviter
1 dl sukker

Sjokoladepikekyss ? marengsstaver med sprøyte:
4 eggehviter
Noen dråper sitronsaft
80 g sukker
80 g melis
2 ss Freia Regia BakeKakao

Bløtkake

Sukkerbrød:
5 egg
150 g sukker
150 g hvetemel
1 ts bakepulver

Fyll:
1 pakke romkrem
3 dl kremfløte
2 dl jordbærsyltetøy

Pynt:
½ pakke ferdiggelé med jordbærsmak
3 dl kremfløte
1 ss sukker
2 kurv jordbær (à 400 g)

Sukkerbrød: Pisk egg og sukker til eggedosis.
Sikt i hvetemel og bakepulver, og bland det forsiktig inn i eggedosisen.
Hell røren i en kakeform (24 cm i diameter) belagt med bakepapir i bunnen.
Stek sukkerbrødet midt i ovnen på 175 grader i ca 35 minutter.
Romkrem: Følg anvisningen på pakken. Romkrem fåes kjøpt i pulverform som enten skal kokes eller piskes sammen. Den kan også kjøpes ferdig til bruk. Hvis du ønsker, kan du røre inn litt krem i den ferdige romkremen.
Jordbærkrem: Visp kremfløte til luftig krem, og vend inn jordbærsyltetøy.
Fremgangsmåte for kaken: Del sukkerbrødet i tre lag. Legg første lag på et kakefat og dynk lett med melk. Smør romkremen utover kaken.
Legg på et nytt lag med kakebunn og dynk lett med melk. Smør på et tynt lag med jordbærsyltetøy og smør utover jordbærkremen. Legg på det siste laget med kakebunn og dynk lett med melk.
Del bærene og legg dem tett oppå kaken. Halvsmelt geléen ved svak varme. Fordel den halvsmeltede geléen over bærene og la kaken stå i kjøleskapet noen minutter, til geléen stivner helt igjen.
Visp resten av fløten med sukker til luftig krem. Ha kremen i en sprøytepose og dekk kanten rundt kaken. Sprøyt en ring kremtopper ytterst på toppen av kaken.


Sitronfromasj

5 plate gelatin
2 egg
4 ss sukker
1 sitron , saft og revet skall av
2 ss sukker
2 ss revet sitronskall
4 dl TINE Kremfløte

Fyll:
3 dl jordbær

La gelatinplatene ligge i kaldt vann ca 5 minutter.
Visp egg og sukker til eggedosis. Bland sitronsaft og sukker, rør til sukkeret er oppløst. Klem vannet ut av geleatinen og smelt den i 1/2 dl kokende vann. Bland med sitronsaften.
Visp kremfløten til luftig krem og bland forsiktig med eggedosisen. Hell sitron/gelatinblandingen i eggedosisen. La fromasjen bli litt stiv.
Del noen jordbær i biter og legg i bunnen av glassene. Fordel fromasjen over og la stå i kjøleskapet 4-5 timer, gjerne natten over.
Ved servering:Pynt med strimlet sitron- og gjerne også limeskall.
Tips:Du kan også helle fromasjen i en serveringsbolle fremfor porsjonsglass..



Dåp og atter dåp

I dag har jeg vært på dåpsjakt. Og jeg har funnet ideer til invitasjoner og bordkort.
Men kjenner jeg meg rett, blir det en liten vri og touch ala frulyng på dem..hehe

Men søte små dåpseffekter fant jeg inne på en side som heter Amante.no 
Besøk dem her;  Hjem 






Ellers fikk jeg søte ideer av dette; 


Til invitasjon fant jeg 2 jeg likte.
Fronten på dette, men selvsagt i girlygirly farger; 


Og innmaten fra dette; 




Ellers var det nydelige invitasjoner å finne her; www.decorium.no/ default.asp?c=357
De har også en del annet, og gir oss tips til bordpynt.

rosa2.jpg 

rosa5.jpg

rosa4.jpg

 

Men det er mye lekker å velge mellom...så bordet skal bli en lett sak;)

 

 

 

Mye fint er det iallefall...Eller hva???

 

Og sjekk ut denne herlige siden; Hjem

 




 

 

Noen som har noen flotte ideer??

 




 

Alternativ mat til dåpen

Jeg driver å tenker dåp om dagen. Det rett og slett surrer tanker rundt i hodet mitt.

MAT, LOKALE ELLER HJEMME, KAKER, INVITASJONER, BLOMSTER...

Ja..det surrer kan du se;)

Men så kom jeg inn på en ny ide i går..

I stedet for koltbord..kan en ikke ha tapas og fingermat?

Hva mener du?

Og veit du evt om noen gode oppskrifter til dette...da blir jeg glad.

Har nemlig aldri gjort dette før..

 

Uansett så har jeg vært på google leting i dag, og fant noen snadderbiter.

Så da må jeg jo bare lagre disse..hihi

Så her kommer derfor noen oppskrifter;

 

Dadler med bacon

Dadler med bacon og et lite jordbær er den perfekte tapas når du skal ha mange gjester, eller bare vil ha en liten lekker ventebit mens resten av grillmaten godgjør seg.

INGREDIENSER:
8 stk  dadler, stenfrie
4 Skiver  bacon
8 stk  jordbær
 
FRAMGANGSMÅTE:

Ta steinene ut fra dadlene, surr rundt en halv skive bacon.

Fest gjerne med en liten tannpirker (uten smak) legg de på grillen ca. 3 - 4 minutter.

Stikk gjennom en cocktailpinne sammen med et jordbær.

 

Tips: I steden for dadler kan du også bruke frisk frukt som fersken, aprikoser, ananas, mango, osv.

 

 

 

Baconloff med ost og oliven

Passer til en liten aperitiff rundt grillen eller som tapas.
INGREDIENSER:
4 Skiver  form-loff
8 Skiver  bacon
snøfrisk
1 dl  sorte oliven
 
FRAMGANGSMÅTE:

Skjær skiver av loffen og fjern skorpen.

Smør på osten (Snøfrisk eller annen smøreost) og fordel hakket oliven på skivene.

Del dem i to og rull dem sammen med en baconskive utenpå.

Fest med småpinner (f.eks. tannpirkere uten smak) som først har ligget litt i vann.

 

Stek dem på grill, da gjerne med aluminiumsfolie på risten, i stekepanne eller i ovn, i 5-10 minutter.

 

 

 

Parmaruller

Småmat for å nyte i lange drag. Perfekt på tapasbordet.
INGREDIENSER:
4  hvetetortilla
4 ss  rød pesto
småbladet salat
8  sorte oliven
8 Skiver  parmaskinke
olivenolje
nyrevet parmesan
cocktailpinner
 
FRAMGANGSMÅTE:

Legg lefsene utover (det blir ca. 5 ruller av en lefse).

Smør lefsene med rød pesto.

Legg en god strimle med salat i midten.

Legg 2 skiver med parmaskinke over salaten, så sorte oliven i skiver og nyrevet parmesanost over.

Dynk litt olivenolje før du ruller sammen lefsene.

 

Stikk og fordel coctailpinner i skjøten .

Skjær av endene og del lefsene mellom pinnene.

Settes på høykant og dynkes med olivenolje eller en god balsamicoeddik.

 

Tafta Kofta fra De Forente Arabiske Emirater

Nesten alle land i verden har sin versjon av kjøttboller. Her får du oppskriften på De Forente Arabiske Emirater sin versjon. En spennende og annerledes kjøttbolle med loff dynket i druejuice. 
INGREDIENSER:
400 g  karbonadedeig
3  loffskiver
1 1/2 dl  druejuice
2  hvitløkbåter
2  løk
3 ss  hvitost
2  egg
1 ts  cayennepepper
1 ss  dill, frisk
1 ts  salt
1/2 ts  pepper
5 dl  kjøttkraft
 
FRAMGANGSMÅTE:

Skjær av skorpen på de tykke loffskivene og del resten i små terninger. Dynk terningene i druejuicen. Ta dem opp igjen og klem ut juicen.

Finhakk hvitløk, løk og dill. Riv osten.

 

Ha karbonadedeigen i en bolle og rør godt inn de dynkede brødterningene. Ha så i alle de andre ingrediensene bortsett fra oljen.

Lag små kjøttboller av deigen og stek dem i en varm stekepanne med olje til de er gjennomstekte.

Logg inn

Baconbakte småpoteter

Nydelig tilbehør til grillet fisk, det er godt med litt animalsk kontrast til fisken - bare fisk kan jo bli litt lite karslig...
INGREDIENSER:
8  poteter
8 Skiver  bacon
2 ss  smør
1 ss  soyasaus
1  sitron
1 Bunt(er)  timian, frisk
 
FRAMGANGSMÅTE:

Velg små kokefaste poteter.

 

Kok potetene nesten møre i saltet vann.

Rull baconskiver rundt og fest med småpinner (f.eks. tannpirkere uten smak) som du først har hatt liggende i vann et kvarter.

Grill dem til baconet blir sprøtt uten å brennes.

 

Ha godt med smør i en kjele og varm det slik at det begynner å brunes noe.

Ha i en skvett soyasaus, bland inn litt frisk timian og revet sitronskall (kun det gule).

Slå det over potetene. 

RAKFISKRULL

 

 

Rakfiskfilet ca 100g pr pers

 

Lefse (helst hjemmelaget type)

1 liten rød løk

 

Ringerikspotet en stk pr.pers

Rakfisk eller Røros rømme

 

Granskudd sirup

 

Skjær rakfisken i terninger.

 

Hakk løken

Legg fisken i lefsa sammen med løk, og rømme og rull.

 

Del opp rullen i passelige biter

Kok potene.

 

Pynt med litt rømme, og løk og Granskudd sirup. 

poteten serveres med skalet på...

 

 

 

 

Pynt etc kommer neste gang, og noe kan finnes her;Dåp og baby shower

 

 

fru Lyng

fru Lyng

40, Hamar

------------------------------------ besøkende leser nå min blogg
------------------------------------ Jeg er ei dame med sterke meninger. Og jeg står for de!! Stort sett smilende og blid, men kan knurre! Jeg er gift med verdens herligste mann, og vi har to herlige barn, Go`gutten Leo Alexander, og go`jenta Emma Victoria. Blogger om det jeg finner interessant og som opptar meg..så det blir mye interiør, hus og hage...samt mine gull og mitt liv. En blogg for venner og familie. Men syns det er veldig kos at du stikker innom. Lurer du på noe...send meg en mail frulyng@me.com

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Arkiv

hits