Hurra for lillebror


Jeg vil på hyttetur jeg da.....anyone med en hytte de vil låne
til gode, snille fruLyng???
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Vel...som dere kanskje har sett de siste dagene,
er jeg blitt scrapping bitt.
Og det er såååå morro.
I dag skal jeg ned å kjøpe en pakke av disse eggene som Beate ikke klarer seg uten,
og jeg skal dekorere boksen og gi den til en som fyller 14 år.(eller 15...hihi)
Så må jeg jo innom Unik Hobby og fylle på med matriale.
Må se etter litt verktøy også, slik at det ser litt mer profft ut..hihi
Ellers fant jeg et morsomt tips i dag.
Vi bruker jo alle lyspærer...eller hva??
Og bruker du de ovale, er de søte å lage engler av;)
Hva????-tenker du nå??
Bare se her;)
(englevinger fra hobbybutikken, limes på lyspærene med limpistol)
Var de ikke søte da??
Dette samt MAAAAASSE lekkert finner du på denne bloggen;
Denne dama har en fantasi for gjenbruk en ikke har sett maken til.
Nei...jeg får sitte her i min lille nettvandring...nyte det jeg ser og sluke alle
gode tips og ideer. Jeg vil lage mer!!
Og hobbykvelder hadde vært tingen...anyone!!
I dag er det allerede torsdag, og om 2 dgr blir jeg gammel.
Men vi skal på bursdag til søskenbarnet mitt og feire hans 18 års dag,
som feires på hans brors dag og min dag...hehe.
Og på søndag feirer jeg og lillebror vår dag sammen her hos oss.
For lillebror fyller nemlig år dagen etter meg...
Så februar er en hektisk måned;)
Hverdagswok med svinekjøttdeig. Foto: Synøve Dreyer
Antall porsjoner: 4
400 g kjøttdeig av svin
2 ss olje
2 gulrøtter i tynne skiver
3 stilker stangselleri i tynne skiver
2 dl vann
2 - 3 ss østerssaus (oyster sauce)
1 ts sesamolje
2 ss revet frisk ingefær
2 fedd hvitløk - knuste
2 ss hakket frisk koriander
1 ½ dl usaltede peanøtter
Stek kjøttdeigen raskt i varm panne i litt olje til den smuldrer seg. Ta kjøttdeigen ut av pannen.
Stek gulrøtter og stilkselleri raskt i pannen. Legg kjøttdeigen tilbake i pannen og tilsett de andre ingrediensene.
Stek peanøtter i tørr, varm panne til nøttene blir gylne. Bland nøttene inn i woken. Varm opp og smak til med salt og pepper.
Server woken nystekt med brød, kokt ris eller nudler og strø på finhakket frisk koriander rett før servering.
Dette er familiens wok-favoritt! Enkel å tilberede, men ikke enkel i smak. Grønnsaker, ingefær, hvitløk og hakket koriander gir den herlige og eksotiske smaken.
So.....løp og kjøp...hihi
Rødmende skinkebiffer. Foto: Astrid Hals
Antall porsjoner:
4
4 skinkebiffer à ca 200 g
1 dl lake fra rødbeter
6 skiver rødbete
2 gulrøtter
1 eple
6 ss yoghurt naturell
Mariner skinkebiffene i rødbetlake ca. 2 timer.
Riv gulrot grovt på råkostjern, del rødbet og eple i tynne staver og bland dette sammen med yoghurten.
Pensle biffene med olje, og grill de ca. 2 - 3 minutter på hver side.
Server med en skje salat på hver biff, samt nystekt brød eller bakte poteter.
Tips: Du kan gjerne steke skinkebiffene på en grillpanne dersom du ikke ønsker å fyre opp grillen.
Eller hva med denne
Helgrillet entrecôte. Foto: Alf Börjesson
Antall porsjoner:
8
Ingredienser:
2 kg entrecôte av storfe
1 ½ ts salt
1 ts pepper
Asiatisk potetsalat
Mangosaus
Gni entrecôten inn med salt og pepper. Kjøttet grilles på sterk varme ca. 4-5 minutter på hver side.
Etterstekes på middels varme til den har oppnådd ønsket temperatur.
Grilltiden er avhengig av hvor godt man ønsker kjøttet stekt. Kjøttet er rødt ved 55-60 °C, rosa ved 65° C og ved 70° C er det grått.
La entecôten hvile i ca. 15 minutter før den skjæres opp. Legg gjerne hele entrecôten på en fjøl og la gjestene selv skjære seg skiver.
Denne retten krever godt tilbehør slik som grillede grønnsaker, eller hva med en Asiatisk potetsalat og mangosaus?
Tips: Grilling av store stykker skremmer mange, men det er faktisk enklere enn du tror. Husk å snu kjøttet ofte, og bruk steketermometer!
Når du griller store stykker, kan det være godt å ha en liten grillsnacks å by på først. Dette bør være gjort klart på forhånd slik at det legges på grillen i det gjestene kommer.
Men det er mye lekker å velge mellom...så bordet skal bli en lett sak;)
Mye fint er det iallefall...Eller hva???
Og sjekk ut denne herlige siden; Hjem
Noen som har noen flotte ideer??
Vis omsorg og kjærlighet til den du er glad i og inviter på noe godt...
Vel..uansett hvordan du skal bruke helgen...
..husk at alle setter pris på oppmerksomhet.
Enten den er stor eller liten!!
Klem
bilder funnet på google
oppskrift fra vg-nett
Kylling- og grønnsakswok med hjemmelaget saus. Foto: Alf Börjesson
Varm litt olje i en wokpanne eller en dyp stekepanne og stek kyllingbitene på forholdsvis høy temperatur til de er nesten gjennomstekt. Ta dem ut av pannen og hold dem varme.
Varm opp pannen igjen med resten av oljen og fres grønnsakene raskt sammen. Tilsett de harde grønnsakene først og sukkerterter og vårløk til sist.
Tilsett strimlet kyllingfilet, soyasaus og woksaus. Stek til alt er gjennomvarmt. Dryss over hakkede urter.
Server gjerne upolert ris eller fullkornsnudler til.
Hjemmelaget woksaus: Rør alle ingrediensene sammen og tilsett i woken når grønnsakene er møre. Om sausen blir for tykk kan den tynnes med litt vann.
Tips: Pass på å steke litt og litt av gangen slik at ingrediensene blir stekt og ikke koker. Legg til side etterhvert som det er ferdig og ha alt oppi woken til slutt i det du har i sausen.
Her kan du selvfølgelig bruke dine favorittgrønnsaker.
Urtebakt torskerygg. Foto: Per Alfsen
Sett stekeovnen på 200 grader.
Dryss 2-3 spiseskjeer grovt salt over fiskestykkene og la dem ligge ca 15 minutter. Skyll saltet av og tørk fisken.
Legg fiskestykkene på bakepapir på en stekeplate. Rør sammen olivenolje, balsamicoeddik, sennep og finhakket kryddergrønt. Her kan du bruke det du måtte ha tilgjengelig og gjerne blande 2 ?3 sorter. Fordel denne blandingen over fiskestykkene.
Sett platen i stekeovnen ved 200 grader og la den stå 8 ?10 minutter.
Kok grønnsakene så vidt møre i vann tilsatt smør.
Lag en saus av lettrømme, fiskebuljong, hvitvin, finklippet gressløk og maisennamel eller maisennajevning. Rør ingrediensene godt sammen og kok opp mens du rører godt. Kok sausen et par minutter og smak til med litt salt og pepper.
Server sausen til den ovnsbakte torsken sammen med grønnsakene og nykokte poteter.
Hvorfor har de så lett for å klikke totalt, starte store demonstrasjoner over noe så simpelt som en religiøs bok? Hvordan skal troende muslimer klare å leve i Norge? Hvis de ikke klarer å se sin religion snakket om, eller tåle å se noen brenne dens hellige bok.
Jeg skjønner ikke hvordan slike mennesker skal klare å leve i vår vestlige verden, der alle mulige slags intresser eller religioner kan bli utsatt for ?ytringsfrihetens bespottelse?
Her skriver VG enda en artikkel der muslimer gjør opprør. De klarer altså aldri å oppnå fred i det hele tatt.
Det kommer fram av diskusjonen at noen mener at alle muslimer er snille folk, og at media lyver. Si dette til:
40, Hamar
------------------------------------
besøkende leser nå min blogg
------------------------------------
Jeg er ei dame med sterke meninger. Og jeg står for de!! Stort sett smilende og blid, men kan knurre!
Jeg er gift med verdens herligste mann, og vi har to herlige barn, Go`gutten Leo Alexander, og go`jenta Emma Victoria.
Blogger om det jeg finner interessant og som opptar meg..så det blir mye interiør, hus og hage...samt mine gull og mitt liv.
En blogg for venner og familie. Men syns det er veldig kos at du stikker innom.
Lurer du på noe...send meg en mail
frulyng@me.com