Thank you thank you.....to ya all;)

foto; jeanne dàrc living
så....ka du sei??
Hvordan skal man kle seg når magen buler og det spreller der inne? Her er noen tips til forskjellige anledninger.
Magen vokser, og kan det bli vanskelig å finne badedrakter som sitter pent. Velg heller todelt badetøy. Siden bysten gjerne er blitt litt tyngre, kan det være lurt å ikke velge en bikini med for tynne stropper. Det vil føles mer behagelig med tykkere bånd. Vil du unngå for mye sol på magen, velger du en florlett tunika til å ha over bikinien.
Det kan være vanskelig å finne en kjole som sitter fint når du er gravid. A-form, eller en kjole i stretchmateriale, er aller mest flatterende, velg også gjerne en omslagskjole som du kan justere over magen. Det vil uansett alltid være finest med en kjole som definerer skillet mellom mage og byste.
Knyt et tynt belte eller et bånd under bysten om du går for en kjole med a-form, slik at magen kommer bedre frem.
Tips:
Midjen forsvinner under graviditeten. Velg kjoler og topper med empireliv (markert liv under bysten) slik at antrekket får form og den struttende magen kommer bedre frem. Vi vil jo vise den!
Les også: 63 lekre sommerkjoler
Er du gravid, er komfort viktig. Sesongens haremsbukser er både et komfortabelt og trendy plagg.
Komplettér med en hvit, lang t-skjorte i jersey og en maskulin blazer, og du er kledd for en spasertur i park eller by, eller et spontant skravlebesøk.
Formell jobbstil eller ikke, det viktigste er likevel å ha en avslappet stil som du føler deg komfortabel i. Tights og en kjole i stretchstoff er både komfortabelt og trendy. Ikke vær redd for å vise frem magen! En kort jakke i skinnende materiale og et stort smykke vil heve antrekket, og gi det et mer personlig preg.
Tips:
Invester i noen fine smykker! De passer uansett hvor mange størrelser du går opp, og kan også brukes etter graviditeten.
Er du gravid, er komfort viktig. Sesongens haremsbukser er både et komfortabelt og trendy plagg. Komplettér med en hvit, lang t-skjorte i jersey og en maskulin blazer, og du er kledd for en spasertur i park eller by, eller et spontant skravlebesøk.
Tips:
Kiloene som kommer mens magen vokser, belaster bena, slik at vi blir fortere slitne og lett får hevelser i føttene. Det finnes et godt utvalg av fine, flate sko i butikkene.
Les også:
Menn blir seks kilo tyngre når dama er gravid
Magen vokser, og kan det bli vanskelig å finne badedrakter som sitter pent. Velg heller todelt badetøy. Siden bysten gjerne er blitt litt tyngre, kan det være lurt å ikke velge en bikini med for tynne stropper. Det vil føles mer behagelig med tykkere bånd. Vil du unngå for mye sol på magen, velger du en florlett tunika til å ha over bikinien.
Tips:
Skaff deg en florlett tunika med a-form til strandbruk. Suveren over badetøyet når lunsjen nærmer seg, og når du føler for en delvis tildekket spasertur i strandkanten.
Les også: Her er sommerens bikinier
Kalv i gressløksaus. Foto:
Antall porsjoner:
4
Ingredienser:
800 gr kalvekjøtt, filet
2 ss olivenolje
Saus:
2 sjalottløk
30 gr smør
3 dl lys kjøttkraft
2 dl kremfløte
4 ss hakket gressløk
La kalven få følge av denne lekre vinen
Har du laget din egen kokebok hos Apéritif?
Skrell og hakk sjalottløk og la surre i smør i en kjele.
Hell over fløte og kraft. Kok opp til væsken tykner,
det kan ta litt tid men sausen blir best om den får småsurre slik.
Smak godt til med nykvernet pepper og salt.
Dryss salt og pepper på kjøttet og brun det raskt på alle sider
i stekepannen ved sterk varme i olivenolje.
La ettersteke i ovnen ved 180 graderC, 5-10 minutter til kjøttet er rosa inni.
La kjøttet "hvile" og skjær i skiver like før servering.
Server med smørdampede grønnsaker og gode mandelpoteter er herlig til.
Sitter på nettet og knoter jeg vettu..og finner stadig noe jeg gjerne skulle hatt her i heimen.
Er du en drømmer??
I dag kjøpte jeg se&hør. Og der kunne jeg se Britneys nye hus. Oh my sier jeg bare.
Var en del ting jeg kunne tenkt meg der ja...
Men her kommer noen drømmer for dagen;)
Vel...nå regner det godt ute.
Og jeg sitter her og tenker på hva som skla gjøres her før snøen plutselig kommer.
Bestille singel
Kle inn carporten
Få opp gjerde
Male ferdig huset.
Inne skal det jo gjøres klart til et nytt familie medlem.
Og evt tenke ut en løsning når lille snupp ikke lenger skal sove på vårt rom...
men det er jo så lenge til enda.
Må få henne først....hehe
Nei...driver og lager mat til Leo og meg.
Tom går på diett, da han skal stille i oktober.
Så der går det i fisk og kylling everyday!
Flink er han...og han har en vilje av stål.
Så får vi se da...hvordan husets stemning vil bli.
Med ei høygravid kråke og en utslitt bygger på diett..hehe
Trur det går bra jeg. Har alltid gjort det.
Love keeps us strong!!
Tudels everyone!
![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
INGREDIENSER:1 l Fløte 12 Eggeplommer 1 Vaniljestang 200 g Sukker 4 Plat(er) Gelatin Bringebær Jordbær | FRAMGANGSMÅTE:Snitt opp vaniljestangen og ha både margen og selve stangen i en kasserolle sammen med fløte og sukker. Hold av ca 1/8 av sukkeret til karamelliseringen rett før servering. Kok opp slik at sukkeret er helt oppløst. Sett kasserollen til side for varmen Ha eggeplommene i en bolle. Hell fløteblandingen oppi eggene under omrøring. Hell tilbake i kasserollen og sett platen på svak varme. Rør kontinuerlig i kasserollen med en slikkepott og pass på at også bunn og kanter dekkes. Massen skal ikke nå kokepunktet (kun 80 grader) og varmes sakte opp til sauskonsistens. Vær forsiktig med varmen og løft gjerne kasserollen av varmen i perioder mens du holder på. En måte å finne ut om den er ferdig på er å ta en kniv eller en stekespade ned i kasserollen. Stryk av vaniljesausen på den nederste del av stekespaden. Om sausen som er igjen fortsatt "henger" rolig på stekespaden så er den ferdig. Om ikke, fortsett prosessen litt til. Etter at sausen er satt til side, må du fortsatt røre en stund med slikkepotten, det er fortsatt varme i kasserollen, sausen kan fortsatt spolers. Sil av sausen! Når du har kommet så langt har du en perfekt vaniljesaus. Du kan godt bruke deler av sausen som den er, for dette blir masse dessert. Men om du bruker all sausen, tar du fire plater med gelatin og legger i bløt i vann. (Om du synes dette høres ut som en skremmende risikosport, så kan den lages på vanlig vis i 110-120 grader i vannbad på stekeovn til den tykner (20 - 40 minutt avhengig av tykkelsen). Men da må gelatinen bort) Rør inn gelatinene til du er helt sikkert på at alt er oppløst. Fordel i dessertskåler. La disse stå kjølig i 2-3 timer, de kan stå natten over om foretrukket. Før servering drysser du et tynt sukkerlag over hver dessertskål/glass. Fres sukkeret med skibrenner eller egen creme brulée-brenner til du får et gyllent karamellokk, og pynt med friske bær, jordbær, bringebær eller rips. |
Antall porsj; 12 stk | ||
7,5 | dl | kremfløte |
2,25 | dl | melk |
1,5 | stang(stenger) | vaniljestang |
1,5 | dl | sukker |
4,5 | stk | egg, hele |
4,5 | stk | eggeplommer |
1,5 | dl | brunt sukker |
Ifølge NRK sier nemlig fødselshjelper Elin Enger Mollestad at orgasme under fødselen er fullt mulig,
og at fødsel ikke er noe man nødvendigvis bør grue seg til.
- For noen gir dette umiddelbart mening, mens det kan være direkte støtende for andre.
Det er fysiologisk mulig, enkelte opplever det. Men det skal vel ikke akkurat være målet med fødselen, sier hun.
Hun er en såkalt doula som kan bistå ved fødsler, men som i utgangspunktet ikke har medisinsk bakgrunn.
VGD: Orgasme under fødsel? Del dine erfaringer her
- Onanerte under fødsel
Når VG Nett kontakter fødeklinikken Føderiket, som er underlagt Rikshospitalet, blir historiene bekreftet.
- Jo visst er det kjent, men å si at det er vanlig er kanskje å ta litt hardt i, sier jordmor Anne Fjeldberg.
Les også: Stress før fødsel kan gi tidlig graviditet
Uttrykket kvinnene har i ansiktet kan også minne om det man ofte har ved orgasme.
- De fleste vil nok ikke kalle det orgasme, men hos noen kvinner kan det se sånn ut når de føder, sier jordmoren.
Men likevel er det en viss seksualitet knyttet til fødselen hos enkelte -
og i svært få tilfeller så mye at de selv føler for å bidra.
- Det finnes damer som onanerer under fødsel. Jeg har sett det selv,
men det er kun én gang i løpet av 14 år som jordmor, så det er ikke vanlig, sier Fjeldberg.
- Bra å være avslappet
Hun sier at de på Føderiket er opptatt av at par skal få en best mulig fødsel,
og at det er fint dersom mor og far får tid til å pleie hverandre.
- Man må la mann og dame være i fred og ikke bli forstyrret. Han kysser, klapper og klemmer,
kjæler litt med puppene. Det er ikke noe seksuelt for så vidt,
men da blir det glede og en mer intim fødsel og damene føder også raskere.
Men alt må være normalt, det må være lagt til rette for det og de må ha rammene rundt som innbyr til ro, sier Fjeldberg.
- Ikke smertefri, men ingen lidelse
Mollestad er også opptatt av at man er avslappet under fødselen.
- Jo mer avslappet man er, jo mer smertestillende får man naturlig. Veldig få vil beskrive fødselen som smertefri,
men den trenger ikke være en lidelse, sier hun til NRK.
Mollestad arrangerer et kurs rundt det å føde med glede til helgen.
Føderiket er i utgangspunktet et tilbud til de som har født barn før, men også til enkelte motiverte førstegangsfødende. Det inngår som en del av det offentlige helsetilbudet og koster ikke penger. Les mer på deres nettsider.
Kyllinglår i lompe
(pr pers)
- 1 kyllinglår
- ½ avokado
- 2 lomper
- melondessert
Rens kyllingkjøttet for skinn og ben. La kjøttet være i store stykker,
da er det ikke så lett for at bitene faller ut av lompa.
Skjær tynne båter med avokadokjøtt.
Fordel kyllingbitene i to lomper, legg over et par avokadobåter og rull dem stramt sammen.
Skjær ut en båt fra en melon (vannmelon, honningmelon eller det barna synes er godt),
og skjær denne opp i skiver. Da er det lett for barna å spise.
Appetittvekkere
Grillet kylling med Cæsarsalat
- 1 grillet kylling
- eller 4 grillede kyllinglår
- 1 pose Cæsarsalat med krutonger og dressing
Spis Cæsarsalaten med grillet kylling ved siden av eller del kyllingkjøttet i
serveringsbiter som blandes inn i salaten.
Gourmetsalat på 1 minutt!
Pitabrød med kyllingsalat
Kyllingsalat:
- 1 pk salatkjøtt av kylling
- ½ finhakket rødløk evt. purre
- 1 liten boks mais
- 1 paprika
- ½ tube hvitløksmajones
- 1 pakke philadelphia
smak til med grovkvernet pepper eller litt karri
Bland alle ingrediensene sammen til en salat. Salaten passer godt som fyll i
pitabrød og bagetter eller som pålegg til brødskiven.
Pizza-snurrer
Deig:
- 25 g gjær
- 2 1/2 dl fingervarmt
vann
- 2 ss olje
- 1/2 ts salt
- 2 egg
- ca. 8 dl hvetemel
Pizzasaus:
- ca. 4 ss tomatpuré
litt vann
- ca. 3/4 ts sukker
- ca. 1 ts oregano (pizzakrydder)
- litt salt og pepper
Fyll:
- 8 grillpølser av kylling/kalkun
- 2 dl maiskorn
- 1/2 rød paprika i biter
- ca. 150 g revet hvitost
- 1 sammenvispet egg til pensling
Rør gjæren ut i fingervarmt vann (37 °C) og tilsett olje, salt, egg og hvetemel.
Elt deigen godt, dekk til bollen med plast og la deigen heve i 1/2 time til dobbel størrelse.
Lag en enkel og god pizzasaus av tomatpuré rørt ut med litt vann. Rund av smaken med litt sukker.
Smak til pizzasausen med oregano, salt og pepper.
Kjevle ut deigen til en avlang leiv. Smør pizzasaus på leiven og fordel alt fyllet og osten.
Rull sammen leiven på samme måte som til en rullekake.
Skjær 3 cm brede stykker av "pølsa" og legg dem med snittflaten opp på bakepapirkledd stekebrett.
Trykk eventuelt snurrene litt ned (blir bredere og ikke så høye).
La dem etterheve i ca. 20 minutter.
Stek pizza-snurrene nest nederst i stekeovnen ved 225 °C i 20-25 minutter.
Avkjøl snurrene litt på rist før de spises eller pakkes i fryseposer og legges i fryseren.
Kalkunsnurrer
(ca. 20 stk.)
1 porsjon deig som til pizzasnurrer
Fyll:
- 200 g røkt kalkunpålegg
- 375 g (1 pk) frossen spinat
- 2 begere cottage cheese
- 2 egg 2 ts salt
- 1/2 ts pepper
- 1 ss merian eller oregano
- ca. 50 g revet parmesan
Lag gjærdeig som forklart på pizzasnurrer og la den heve til dobbel størrelse.
Kjevle deigen ut til en avlang leiv.
Skjær kalkunpålegget i terninger. Legg spinaten i en sikt og hell fra vannet.
Bland sammen alle ingrediensene til fyllet og fordel det utover deigen.
Rull deigen sammen til en pølse. Skjær 2-3 cm tykke skiver av pølsen og legg dem på bakepapirkledd stekebrett.
La skivene heve i 20-30 minutter.
Pensle med sammenvispet egg og stek snurrene ved 225 °C i ca. 20 minutter.
Mindre fett enn ferdigkjøpte
melon- og druesalat
Melon- og druesalat:
- 1 ogenmelon
- 1 galiamelon
- 1 båt vannmelon
- 200 g blå druer
Rens melonene og skjær dem i terninger. Del druene i to. Bland sammen.
kilde; iform.no
Støy er presyatoto mel, kakao, sukker og salt, legg banket egg og melk, blir brutt ned. Blandingen er dekket med husholdning folie og la på en halv time til resten, og deretter legge smeltet smør og bryte igjen. Crisp pannekaker på et godt oppvarmet Pan, etter den første er smazva panorere med smør, så det er ikke nødvendig.
Kulturminister Trond Giske (Ap) vil sende regningen for finalen i Eurovision Song Contest til deg.
Publisert: 20.08.2009 - 10:56 Oppdatert: 20.08.2009 - 11:05
Torsdag formiddag samlet NRK-sjef Hans-Tore Bjerkaas aktører fra både kulturliv, TV-produksjonsmiljøene og kulturminister Trond Giske (Ap) til visjonsseminar om finalen på Marienlyst i Oslo. Etter seminaret kunne Giske fortelle at det ligger an til en økning av lisensen for å få finansiert finalen i mai.
? Når vi setter lisensen for 2010 må vi ha i bakhodet at NRK skal avvikle et stort arrangement innenfor sine ordinære budsjetter, sier Giske til ANB, uten å tallfeste hvor stor økningen blir.
Kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas legger ikke skjul på han trenger ekstra midler til gigantarrangementet.
? Det er et sprik mellom inntekter og utgifter på noen titalls milioner. Her håper jeg kulturdepartementet kan hjelpe til, sier Bjerkaas til ANB.
Han kan ikke si noe om hvor mye dyrere lisensen blir.
? Vi jobber på spreng med å få en kalkyle ut, noe som kan skje i løpet av tre-fire uker, sier Bjerkaas. (©NTB)
Glad i mat nr 3 2008, side 58
Ingredienser
300-400 g bacon i skiver
2-3 store løk
2-3 faste epler
1 ss karri
finhakket persille
Potetmos
1 kg poteter
3 dl melk
2-3 ss smør
salt og pepper
Tilberedningstid: Over 20 min
Vanskelighetsgrad: Lett
Slik gjør du
Begynn med å lage potetmos. Skrell og del potetene i terninger og kok møre i usaltet vann. Hell av kokevannet og damp godt. Mos potetene og spe med varm melk. Rør inn smør og smak til med salt og pepper. Sprøstek bacon i panne med litt varm olje, legg på kjøkkenpapir for å trekke ut overflødig fett. Stek løk i båter, dryss over karri og tilsett epler i båter mot slutten av steketiden.
Server sprøstek bacon på en seng av potetmos, stekte epler og løk.
Foto: Bengt Wilson
Babyen er nå ca 35 cm lang og veier rundt en kilo. Hjertet til barnet slår mellom 120 og 160 slag i minuttet.
Beskriv "din uke" der hvor du er i svangerskapet
Lungene er ferdige og barnet ligger og trener pustemusklene ved å trekke vann ned i lungene for å fylle dem. Når babyen fødes klemmes dette vannet ut av lungene ved at brystet presses ned gjennom bekkenet slik at vannet skvises ut av babyen- ganske fantastisk innrettet! Når barnet fødes ved keisersnitt skjer ikke dette i like stor grad og derfor er keisersnitt barn mer utsatt for luftveis komplikasjoner rett etter fødselen. En grunn til å vurdere om man skal ønske seg keisersnitt eller ikke. Det er definitivt en økt belastning på kroppen både for mor og barn, men noen ganger den eneste utveien.
Hjerterytmen til babyen ligger nå normalt mellom 110 og 160 slag pr minutt.
Er mor Rhesus negativ og far Rhesus positiv vil den andre blodprøve i svangerskapet tas i løpet av de nærmeste ukene når du er på neste kontroll. Dette er for å sjekke at det ikke utvikles antistoffer mot barnets blod dersom det skulle vise seg å være positivt. Man tar alltid navlestrengsblod etter fødselen og sender dette til analyse for å finne ut av barnets blodtype i disse tilfellene. Viser det seg at babyen har Rhesus positivt blod vil mor få en anti-D sprøyte innen 72 timer etter fødselen. Dette er for å forebygge dannelse av antistoffer i forhold til et nytt svangerskap hvor barndet eventuelt har forskjellig type Rhesus i forhold til mor.
Nå skal Leo og jeg begynne på middagen.
i dag står fiskegrateng på menyen, og den tar litt tid.
Så kos dere alle sammen
tudels
Julesnop
Ingredienser:
2 poser hvite marshmallows (175 g)
75 g smør eller margarin
3-4 dl kokos
7-8 dl lettkokte havregryn
1,5 dl hakkede peanøtter eller valnøtter
Fremgangsmåte:
Smelt smør i en stor kjele. Smelt marshmallowene i smøret på svak varme. Ta kjelen av varmen og rør i kokos, havregryn og peanøtter. Smør deretter en liten langpanne med olje. Trykk massen ut til ca 1 cm tykkelse i pannen. Skjær ruter og avkjøl. Oppbevares i boks eller pakkes i cellofan.
Oldemor Olga sine deilige karameller
ca 75 stk
Ingredienser:
2 dl kremfløte
2 dl lys sirup
2 dl sukker
2 ss smør
0,75 dl mandler
Fremgangsmåte:
Hell alle ingrediensenee utenom mandlene i en tykkbunnet panne. La alt koke på høy varme og la det boblekoke under jevn varme. Ta fram karamellformer på et fat. Husk på at formene lett kan velte, de blir mer sabile om du bruker to utenpå hverandre. Rør i gryten med jevne mellomrom, men vær varsom når blandingen begynner å bli brun. Når boblene er små og koker godt, da er blandingen klar. Ta en kuleprøve for å se om karamellene er ferdig.
Hell noen dråper med blandingen i ett glass med kaldt vann. Kan du med enkelhet forme blandingen til en kule, da er blandingen ferdig. Er blandingen for løs, da koker du den litt til og ta en ny kuleprøve. Med en gang karamellmassen er ferdig tilsettes mandlene. Senk varmen.
Du trenger to skjeer, en til å øse med og en til å hjelpe til med. Du bør arbeide så fort som mulig, da karemellmassen stivner ganske fort. Du kan om du vil strø mandler på toppen eller legge en enkel mandel der som pynt.
NB!
Husk å ikke få massen på hendene, for dette brenner veldig i huden, får du det på huden, skyll med kaldt vann en god stund.
SJOKOLADE OG BRINGEBÆR KARAMELLER
Ingredienser:
3 dl sukker
3 dl fløte
50 ml glukose
2-3 ss lakris ekstrakt
30 dråper eller 1 ml bringebær aroma
100 g mørk kokesjokolade
100 g lys kokesjokolade
Fremgangsmåte:
Kok opp sukker, fløte og glukose i en tykkbunnet panne på svak varme til blandingen blir 120 grader eller til du får tatt en karamellprøve. Hell en dråpe av blandingen i kaldt vann og når karamellen blir litt kald og myk i vannet, da er den ferdig.
Tilsett da lakris ekstrakt, bringebær essens og finhakk 100 g mørk sjokolade som røres inn i blandingen. Sjokoladen skal smelt helt. Legg bakepapir i en ildfast form på ca 15×20 cm og hell i karamellmassen. La alt stå og kjølne i minst tre timer.
Skjær dem opp med en skarp kniv og form dem slik du ønsker. Smelt den lyse kokesjokoladen i vannbad og dypp hver karamell i sjokoladen. La den ligge å renne litt av på en rist.
Husk at karameller bør helst oppbevares kjølig og i tett boks eller glass.
MICRO KARAMELLER
Ingredienser:
100 gr Tine Smør
4 ss lys sirup
4 ss sukker
4 ts kakaopulver
6 ss kakaomasse
Fremgangsmåte:
Smør, sirup, sukker og kakaopulver has i en bolle/form som tåler mikro. Sett i microen, varme på full effekt i ca 5 minutter. Ta det ut av microen og ha dem i passe former, eller legg massen uteover på et bakepapir og la det avkjøles litt, før du skjærer dem opp. Kakaopulver kan erstattes med lys drikkekakao, litt fløte for en lysere og mildere smak. Kokosmasse kan sløyfes.
MOKKATRØFLER
30 stk
Ingredienser:
1 dl kremfløte
1 ss pulverkaffe
2 pl. kokesjokolade
100 g mokkabønner
Fremgangsmåte:
Kok opp fløten. Tilsett kaffepulver og sjokoladebiter og rør til en glatt masse. Hell den i konfektformer og pynt med mokkabønner. Avkjøl.
Tid ca. 20 min Til 6 personer: 1 flaske enkel rødvin 1 ts kardemommekjerner 5 hele nelliker 5 g hel kanel Skallet av 1/4 sitron 1 bit ingefær 300 g sukkerbiter eller 1 1/2 dl strøsukker 1/2 flaske madeira, solbærlikør, rom eller vodka (kan utelates) Rosiner og skåldede mandler |
Fremgangsmåte:
Varm vinen og krydderne langsomt opp (gløggen må ikke koke).
Tilsett sukker og finstrimlet sitronskall og fortsett å varme forsiktig opp.
Tilsett eventuelt brennevin. Ha i rosiner og mandler til slutt.
![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
INGREDIENSER:1 dl Vann 150 g Sukker 500 g Mandler 1 ts Meierismør, usaltet | FRAMGANGSMÅTE:Bland sukker og vann i en kasserolle, kok opp UTEN omrøring, la så koke til sukkeret er helt oppløst. Tilsett helt vanlige mandler med skall, kok videre under forsiktig omrøring. La koke så lenge at vannet forsvinner, rør fortsatt videre til mandlene blir grå og tørre ? og så fortsetter du å røre til de blir delvis blanke. Da er det viktig at du trekker dem fra varmen og først da rører smøret inn.
Hell over på bakepapir på benken til avkjøling.
Nå vil de feste seg til hverandre, men på grunn av smøret vil de være lette å skille. |
![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
INGREDIENSER:1 dl Lys sirup 2 dl Sukker 150 g Smør 1 dl Kremfløte 6 dl Hvetemel 1/2 ts Nellik 1/2 ts Ingefær 1/2 ts Pepper 2 ts Kanel 1 ts Bakepulver | FRAMGANGSMÅTE:Første dag: Lag deig. Bland sirup, sukker og smør i en kjele. Varm opp til sukkeret er smeltet. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen. Rør i fløten. Rør i hvetemel, krydder og bakepulver. Bland godt. Dekk deigen til og la den stå kjølig til neste dag.
Andre dag: Kna deigen og kjevle ut leiven 3 mm tykk. Ikke bruk for mye hvetemel til utbakingen. Børst bort overflødig mel før steking. Stikk ut figurer. Stek på plate med bakepapir ved 175 grader, 8-10 minutter. Avkjøl kakene på rist. Oppbevar i tett boks. |
Gunnar Strand Jacobsen er grunnlegger og eier av Kaliber Treningsstudio i Trondheim. Blant medlemmene på Kaliber har han en lang rekke norgesmestere, nordisk mestere og europamestere innen sporter som kroppsbygging, fitness, boksing og strongman, og han har selv fungert og fungerer som trener og kostholdsveileder for mange av disse. Erfaringene fra det arbeidet bruker han til daglig på å veilede sine over 500 medlemmer på gymmet. I sine artikler her på iform forteller Gunnar om "Kaliber-måten" å gjøre ting på. Gunnars filosofi er at trenings- og kostholdsteori basert på forskning og studier må være fundamentet som alt annet bygger på, men at teori uten praktisk anvendelse er bortkastet. Alt han skriver vil derfor være utprøvd på gymmet, hentet fra hans 15 års erfaring, hvorav de siste 7 årene som eier og instruktør på Kaliber Treningsstudio. |
Nordmenn har blitt et folkeslag av late mennesker. Vi har ikke samme arbeidsmoral som våre oldeforeldre og besteforeldre som bygde landet. Vi maser om 6-timers arbeidsdag, lengre ferie, overtidsnekt, pensjon fra 60-årsalderen, mer fritid og høyere lønn for mindre jobbing. Vi har blitt vant til å få ting uten å jobbe hardt for det.
I takt med at vi blir stadig latere, blir vi også (surprise surprise) fetere og fetere, har dårligere helse og er i dårligere form. En større andel av befolkningen er medlem på treningsstudio her enn i de fleste land i verden, men resultatene av det kan være vanskelig å få øye på. Min påstand er at det skyldes at folk er late også på gymmet. Vi venter oss resultater uten å jobbe for det, på samme måte som vi (for øyeblikket) har det i økonomien. Bladene skriver artikler med overskrifter som ?Tren smartere, ikke hardere?, ?Pass deg for overtrening?, ?Bli slank med kun 20 minutter trening 3 ganger i uka?, ?Få store armer på 6 uker?, ?Less is More?. Vi leser at ved å spise de riktige kosttilskuddene eller kjøpe de riktige treningsproduktene kan vi komme i form uten innsats.
Uheldigvis for oss, er ikke naturen laget slik. Alt som er verdt å ha, må man også jobbe for. Når du ser en godt trent person, så ser du samtidig en person som har ofret noe, og jobbet for det han eller hun har. De har trent hardt, de har spist sunt, de har takket nei til fritid og pils-kvelder med vennene sine, de har nektet seg usunn mat og usunne vaner. Ikke hele tiden, men mye av tiden. Det finnes ingen vei utenom.
Når du bestemmer deg for å ta tak i din egen livsstil, din egen kropp, og vil begynne å trene og komme deg i form, så ha i mente at det kommer til å kreve innsats. Det kommer til å være ubehagelig til tider, du kommer til å ha vondt, du kommer til å ha lyst til å gi opp. Fristelsene til å ikke følge opplegget vil være mange.
De samme prinsippene gjelder på matfronten også. Man kan ikke unne seg alt man har lyst på, og unngå all sunn mat selv om den kanskje ikke alltid smaker like fristende, og så tro at man skal få den kroppen man ønsker. Selvdisiplin og vilje til å stå på litt betaler seg her også. Jeg runder av med et sitat av profesjonell kroppsbygger Lee Priest: ?If it tastes too good, I know it ain?t good for me.?
Gunnar Strand - www.kalibergym.no
40, Hamar
------------------------------------
besøkende leser nå min blogg
------------------------------------
Jeg er ei dame med sterke meninger. Og jeg står for de!! Stort sett smilende og blid, men kan knurre!
Jeg er gift med verdens herligste mann, og vi har to herlige barn, Go`gutten Leo Alexander, og go`jenta Emma Victoria.
Blogger om det jeg finner interessant og som opptar meg..så det blir mye interiør, hus og hage...samt mine gull og mitt liv.
En blogg for venner og familie. Men syns det er veldig kos at du stikker innom.
Lurer du på noe...send meg en mail
frulyng@me.com